Българите се учат да следят как работят пенсионноосигурителните дружества, в

...
Българите се учат да следят как работят пенсионноосигурителните дружества, в
Коментари Харесай

Общо 95 921 българи са сменили пенсионния си фонд през първото тримесечие

Българите се учат да наблюдават по какъв начин работят пенсионноосигурителните сдружения, в които се събират техните пари, които ще употребяват след пенсионирането си. Някои се пробват даже да ги ръководят, като наблюдават представянето и финансовите резултати на тези компании и разместват своите спестявания. Не са малко и младежите, които при започване на първа работа, служебно биват разпределени в някой пенсионен фонд и по-късно вършат опит да се реалокират.

През първото тримесечие на тази година в пенсионноосигурителните сдружения са подадени общо 115 442 заявки за смяна на присъединяване и прекачване на средствата от един пенсионен фонд в различен, оповестяват от Комисията за финансов контрол след обобщаване на получените от тези компании данни.

След осъществената инспекция, общо 95 921 обезпечени българи от поискалите смяна са минали в различен фонд за в допълнение пенсионно обезпечаване.

Общата сума на трансферираните средства в различен пенсионен фонд от съответния тип е 388 536 446 лв..

Участието във фонд за в допълнение пенсионно обезпечаване е наложително. То поражда при започване на обезпечаване – първа работа, и според от типа на категорията на упражнявания труд. Имате опция да изберете сами вашите фондове. Ако не го извършите, ще бъдете служебно разпределени на инцидентен принцип.

Личният избор на фонд би трябвало да извършите в период до три месеца от пораждане на задължението за обезпечаване като подадете заявление до пенсионноосигурителното сдружение, ръководещо стремежи от вас фонд. Информация за записаните пенсионноосигурителни сдружения можете да получите на уеб страницата на Комисията за финансов контрол.

Ако не извършите персонален избор, ще бъдете служебно разпределени в някой от записаните пенсионни фондове, по ред и метод, избрани със взаимна директива на Комисията за финансов контрол и Национална организация за приходите.

Можете да трансферирате вашата самостоятелна партида от един в различен фонд, както и във фонд „ Пенсии “ на държавното публично обезпечаване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР