Българите предпочитат да похарчат голяма част от своите доходи за

...
Българите предпочитат да похарчат голяма част от своите доходи за
Коментари Харесай

Къде ще почиват варненци това лято?

Българите избират да похарчат огромна част от своите приходи за отмора през лятото. Това демонстрира изследване на интернационална финансова компания за настройките на семействата, извършено в 12 страни в Европа. 

Сега е времето, в което хората към този момент си вършат проекти за по този начин жадуваната лятна почивка. Някои към този момент са възнамерявали къде и по какъв начин ще почиват, а други към момента изчакват. Реших да попитам варненци решили ли са към този момент къде избират да прекарат лятната си отмора.

" Още не съм направил проекти. По всяка възможност ще почивам в България. Не разбирам хората, които избират да отидат на отмора в чужбина. Да дадеш 250 лв. за PCR-тест в случай, че имаме такава неповторима природа ", сподели Даниел, който работи като барман в заведение в центъра на Варна. Той е на мнение, че това лято няма да има доста задгранични туристи у нас.

Докато организирах анкетата, срещнах няколко чужденци. Успях да беседвам с ирландска гражданка, която е във Варна от началото на юни. 

„ След няколко дни отпътувам. Искаше ми се да остана повече време, само че ме чака работа в Ирландия. Много ми харесва във Варна. Тук си имате слънце и плаж. Направи ми усещане какъв брой усмихнати и другарски настроени са хората. Цените също ми харесват доста. Обмислям да си купя парцел и да пребивавам във Варна в бъдеще ”, сподели тя. 

След диалога ми с ирландската гражданка, срещнах варненката Диляна, която от 16 години живее и работи в Германия. В момента е на отмора у нас, дружно със своя брачен партньор, който е немски жител.

" Тук е доста по-спокойно, в сравнение с в Германия. Хората са усмихнати. Градът е малко запустял, само че постоянно ми харесва когато се върна в родната ми Варна ", показа Диляна.

Голяма част от хората, с които разговарях, споделиха, че избират да прекарат лятната си отмора по родното Черноморие. 

Планината също е алтернатива за някои жители, само че към края на лятото или при започване на есента.

Чуйте детайлностите в анкетата:

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР