„Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да

...
„Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да
Коментари Харесай

Радев: Българите очакват партиите в коалицията да се обединят в името на националния интерес

„ Българите чакат партиите в обединението да покажат, че могат да се сплотяват в името на националния интерес, с цел да се решат проблемите на българите. Иска се дейна работа. Ако се демонстрират резултати в отговор на проблемите на хората, обединението няма да има проблеми “, съобщи президентът Румен Радев в коментар за стабилността на ръководеща коалиция.

За предлагането да се върне хартиената бюлетина той напомни за какво беше въведено машинното гласоподаване у нас: „ България беше първенец в Европа, в случай че не и в света по % невалидни бюлетини, по голям брой спекулации - съзнателни и несъзнателни - в протоколите на СИК “.

За спекулациите, че ще вдигнем ветото за евроинтеграцията на Северна Македония, Радев съобщи, че има изявления от ръководещите, че ще се съблюдават всички договорености, които показват нашето национално единодушие и позиция по този въпрос.

За дебатите в Народно събрание по отношение на закриването на познавач съда и познавач прокуратурата, президентът сподели, че с активността си те не дават солидни причини в своя отбрана.

„ Напротив. През годините сме очевидци на смачкани досъдебни производства, на отвод на досъдебно произвеждане по знакови случаи, на гонене на политически, на бизнес неуместни хора. Така че там просто няма причини за отбрана “, изясни президентът.

Той съобщи, че ще има кандидатура за Съвет за електронни медии, която ще стане ясна в законово открития период, който е през днешния ден в 18 часа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР