Българите негодуват срещу Сърбия, защото Сърбия е по-популярна в Северна

...
Българите негодуват срещу Сърбия, защото Сърбия е по-популярна в Северна
Коментари Харесай

Вучич с язвителни изявления за българите, изтъква близостта на сърби и македонци

" Българите " недоволстват против Сърбия, тъй като Сърбия е по-популярна в Северна Македония. Това язвително изказване направи в изявление за телевизия " Пинк " сръбският президент Александър Вучич. В него по редица тематики той загатва България в подтекста на междусъседските връзки на Балканите.

" Отношенията с Черна гора са малко по-добри, в сравнение с бяха по-рано, с Унгария и Северна Македония са най-хубави в историята, а българите недоволстват против нас, тъй като сме по-популярни от тях в Северна Македония ", сподели Вучич.

С Албания връзките са " прилични ", доколкото е допустимо, за разлика от тези с Хърватия: Белград и Загреб огледално изгониха дипломати, откакто сръбски бе помолен да напусне Хърватия заради несъвместима с пълномощията му активност.

Три седмици преди предварителните парламентарни избори, с които ще се проведат и локални, Вучич сподели, че в идващите 10 дни ще се дадат пари на всеки възпитаник в приблизително учебно заведение в Сърбия (10 хиляди динара са 167 лева по настоящия курс).

Той разгласи и че е нужно безусловно болшинство, с цел да продължи построяването на Сърбия, и с рецензия към опозицията, че не можела да го смени, тъй като не може да направи и част от постигнатото към него и че поддръжката ѝ се топи. По думите му всеки глас за партия, друга от ръководещата Сръбска прогресивна партия (на която той е съосновател и някогашен председател) и листата към нея " Сърбия не би трябвало да стопира ", е глас за един от водачите на опозицията, Драган Джилас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР