Българите не са убедени, че строгите мерки въобще вършат работа,

...
Българите не са убедени, че строгите мерки въобще вършат работа,
Коментари Харесай

Проучване: Само 18,2% са готови да спазват изолация по празниците у нас

Българите не са уверени, че строгите ограничения изобщо правят работа, макар че 59,3% от хората утвърждават декларирания ограничаващите ограничения, които са до 21 декември. 21,8% са срещу, а останалите не могат да преценяват.

Българите почтено признават, че надали ще съблюдават изолираност в идните празници. 74,4% имат намерение да се видят с близки и другари, а изолираност ще пазят 18,2%. Има и прочут дял колебаещи се.

47,8% одобряват, че единствено маски, отдалеченост и хигиена биха били задоволителни. 39,2% одобряват мнението, че твърдите ограничения действително работят. Останалите се двоумят. Това сочат данни на експресния телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл " с 800 изявленията, извършен в интервала 7-9 декември.


42,1% от запитаните одобряват, че отдалеченото образование е неефективно и следва да се приключи. 41,7% мислят противоположното, а 16,2% се двоумят.

38,5%, да вземем за пример, считат, че каквито и ограничения да се взимат, множеството хора би трябвало да преминат през COVID-19 и тогава ще свърши пандемията. 31,1% обаче одобряват противоположното становище, а цели 30,4% не могат да преценяват.31,1% обаче одобряват противоположното становище, а цели 30,4% не могат да преценяват.

По отношение на имунизациите - 41,3% считат да се имунизират, когато е допустимо. 46,7% не имат намерение. Останалите се двоумят. Делът от 41% не е дребен на фона на нормалните няколко % ваксиниращи се у нас. 36,7% имат доверие на лекарите у нас, само че 35,2% нямат. Останалите не могат да преценяват.

Това значи, че първичното цялостно очакване на обществото в труда на няколко професионални гилдии в рецесията в този момент ненапълно е ерозирало. Тази ерозия е закономерна с времето. А и в първите седмици на болестта имаше в действителност рисково високи стойности - най-много поради страха - и те и без друго няма по какъв начин да се запазят.

Освен това, в отговорите си в този момент за лекарите хората вплитат и част от отношението си към здравната системата изобщо. Това способства за спомагателна евентуална имиджова вреда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР