Българите не подсказват на политиците ясен изход от кризата, но

...
Българите не подсказват на политиците ясен изход от кризата, но
Коментари Харесай

"Галъп": 28% одобряват правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, сходни резултати при нови избори

Българите не подсказват на политиците явен излаз от рецесията, само че сякаш синхронизация сред първите две сили наподобява като интуитивно по-предпочитания избор и най-малко по половината от двата съществени електората са привикнали с концепцията преди появяването на проект " Б ". Това сочат данните на ново изследване на " Галъп интернешънъл ".

Изборите не са оставили обществото с ясно чувство, че са били почтени, като се изключи убеждението измежду електората на ГЕРБ - това обаче е постоянно срещана картина след избори. Ако изборите се проведат в този момент още веднъж, резултатът би бил подобен, а губещите могат да продължат да губят. Преди своето оповестяване за претендент за министър председател Мария Габриел се употребява със относително добър рейтинг, въпреки и да е прекомерно надалеч от най-хубавите позиции по доверие.

При изброяването на варианти какво държавно управление да се сътвори, най-сериозното струпване е в действителност - въпреки и алегорично - в отговорите от вида " Не знам/не мога да преценява ": 28,5%. Това е симптоматично за публичния климат в страната. Опцията " Най-добре е да се сформира държавно управление, в което под някаква форма да си сътрудничат и да се поддържат ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " събира аналогична поддръжка - 28%, а опцията " Най-добре е да се сформира държавно управление, в което под някаква форма да си сътрудничат и да се поддържат ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " се употребява с поддръжка от 20,7%. Най-добре е да се проведат нови предварителни парламентарни избори - това споделят 22,8%.

Ако в този момент имаше избори, те евентуално биха посочили подобен резултат с предстоящата в такива моменти позитивна инерция за печелещите от 2 април и отрицателна за губещите. ГЕРБ-СДС биха били преди всичко с 26,8% от гласовете, а ПП-ДБ - на второ с 24,1%. " Възраждане " е трета мощ с 14,7%, а Движение за права и свободи - четвърта с 13,9%. Българска социалистическа партия е на петото място с 9,1%. Близо към бариерата е " ИТН " с 4,1%. Недалеч под бариерата личат " Български напредък " с 3,2%, а " Левицата " е с 1,5%. Останалата поддръжка отива за по-малки обединения.

Изводите са от постоянното ежемесечно без значение проучване на " Галъп интернешънъл болкан " измежду 803 пълнолетни българи, извършено посредством изявление " лице в лице " с таблети в интервала 27 април-5 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР