Българите, които дариха генераторите в Украйна, станаха обект на обстрел,

...
Българите, които дариха генераторите в Украйна, станаха обект на обстрел,
Коментари Харесай

Дарени генератори от България се продават в Украйна през OLX

Българите, които подариха генераторите в Украйна, станаха обект на обстрел, а лидерът на групата Саша Андреев умря от раните 

На абсурден случай се натъкнаха българи в уеб страницата за онлайн продажби OLX. Там украинец продава чисто нов бензинов генератор, дарен от България, против 20 000 гривни или 984 лв.. Ето я обявата:

Продам генератор бензиновий DAEWOO gd3500 2,6-2,8 кВт. Новий, у використанні не був. Купувався в Болгарії. Самовивіз.

Тя върви със фотоси на генератора, на една от които е и фактурата за машината, от която се вижда, че е купена от магазин „ Практикер “-Русе на 6 ноември 2022 година. 

Кампания за събиране на средства за пазаруване на дизелови и бензинови генератори за популацията на Украйна, което студува без ток и отопление след непрекъснатите съветски ракетни удари по територията се организират от няколко организации. На някогашния народен представител от Демократична България Манол Пейков в Пловдив, на Ангел Пилев, свещеник на Християнска черква Сион, който неотдавна разгласява във фейсбук фотоси от доставката на генератори в Украйна и на уредника на акцията „ Капачки за бъдеще “ Лазар Радков. Той и хората му станаха на скоро обект на обстрел до момента в който караха генераторите в Украйна. От обстрела бе ранен и по-късно умря от раните си от шрапнели лидерът на групата Саша Андреев.

Отношението на украинците, които продават  купени с даренията на българи генератори, поради които уредниците рискуват живота си е меко казано скандално, настояват читатели.

Източник: breaking.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР