Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора, каза лидерът на

...
Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора, каза лидерът на
Коментари Харесай

Борисов: От 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България

„ Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора ”, сподели водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов покрай Приморско. По мотив прекъсването на синьото гориво от Русия към България, Борисов съобщи: „ Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори, подменихме десетки – най-хубавите, с най-мощните, американски, най-хубавата компания, с цел да може да вкарваме от Турция и от България в Турция, в Гърция, В Румъния, в Сърбия – 100 % диверсификация. На 31 декември трябваше да е подготвена и гръцката връзка. Сега от 22 страни, които търгуват с Русия, газът е спрян единствено на България. Не го споделям с неприятно възприятие – поради тези некомпетентни хора, които инцидентно попаднаха в ръководството, българите ще платят страховити цени ”. Борисов съобщи, че в случай че е бил на власт с министър Делян Добрев до момента да го е пратил в Гърция и да са поставили банкова гаранция.

„ Днес ние може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, отвред. Но би трябвало в този момент да има мислещ министър. А когато прякорът му е Кеша, той не е отишъл да си резервира потенциал ”, сподели още Борисов и добави: „ България не е застрашена от енергийна рецесия, а от Кирил Петков и компания ”.

Той изрично съобщи, че няма смисъл от предварителни избори: „ Държавната пара ми се свиди, половин милиард похарчихме за избори. Президентът Радев това, което ни натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, водачите, тези, които знаят и могат, да им сложи задача и в рамите на този парламент е най-добре. ГЕРБ все им е отговорен, че не си заплащат сметката ”.

По тематиката с идната аудиенция на българската държавна делегация в Украйна Бойко Борисов съобщи: „ Днес ще отидат в Киев да похарчат милиони за селфита, да се снимат със Зеленски. Българска социалистическа партия не отиват, тъй като работят, изнасят оръжие ”, безапелационен бе той.

Според него „ потребният ход е незабавно да си отиват и да идва способен човек, който още през днешния ден да реши въпроса ”.

Лидерът на ГЕРБ цитира данните на Национален статистически институт от през вчерашния ден, съгласно които имаме най-големия недостиг след банкрута на КТБ.

„ Обират ви, като последните балъци. Видяха, че са за малко и от всякъде, всичко. А това е преди актуализацията на бюджета, за еврозоната към този момент няма да приказваме. Това е смяната ”.

Делян Добрев също акцентира, че от 22 страни единствено България е със спрян газ, и то поради далаверата – „ единствено ние не си отворихме сметка. Това е идната стъпка след уволнението на Николай Павлов, те не желаят да има съветски газ, това се прави съзнателно, с цел да продават с медиатори. Аз мога да се обзаложа, че цената на която в този момент ще стартира да купува „ Булгаргаз “ с този новия комфортния шеф ще бъде най-малко 2 пъти по висока. И знаете ли кой ще заплати тази цена – всички консуматори в България. Това безусловно ще бъде заличаване на стопанската система на България “, акцентира Добрев.

По думите му този газ още веднъж ще бъде съветски и ударът по бизнеса ще бъде още по-силен и поради отпадането на обезщетенията от 1 май. Добрев уточни и кои ще са най-ударените браншове: „ Някои от тях, в случай че им спрат газа, като стъкларските фабрики – софтуерният развой е подобен, че те не могат още веднъж да проработят. Това не един мотор на ток да го включиш от копчето и да го изключиш. Това са пещ и софтуерни процеси, на тях като, в случай че им спре газът, те след това всичко би трябвало да хвърлят. Има доста торови фабрики, които ще бъдат извънредно ударени, може и да не могат въобще да просъществуват, както и стъкларските фабрики, металургия, друга химия, машиностроене, фармация. Една огромна част от производството на самун също е на газ. Ето, до хляба стигахме “.

„ Сведохме енергийната сигурност до гаражно равнище ”- подобен бе коментарът на Севда Арнаудова във връзка думите на Кирил Петков от сутринта, че нямаме диверсификация, само че пък тя има „ джип на Аркад в гаража. „ Това няма да спре личната му несръчност. Разбра, че Борисов не му е равнище и приказва с мен. Проблемът не е в джипките, а в мен. Три министерства употребяват сходни коли с еднакъв контракт, както и колите на НСО ”./Tribune
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР