Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, живеещи във

...
Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, живеещи във
Коментари Харесай

Ева Майдел: Българите във Великобритания ще запазят правата си, дори без сделка за Брекзит

Българите и останалите над 3 милиона европейски жители, живеещи във Англия, ще запазят статута и правата си даже и Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз без съглашение за временен интервал до края на 2020г. или 2022г. Такова увещание е получил основния договарящ за Европейски Съюз Мишел Барние от английското държавно управление. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на 15 януари 2019 година в Страсбург директно след двустранна среща с основния договарящ на Европейски Съюз по Брекзит Мишел Барние.

„ За България и нашите съграждани в Обединеното кралство и българските компании, разрастващи бизнес там, би било най-добре да има съглашение за преходния интервал след Брекзит. То дава правна сигурност и предвидимост до момента в който Европейски Съюз и Англия уредят бъдещите си взаимоотношения. Преговорите по съглашението лишиха над две години и е малко евентуално то да бъде предоговорено в последния миг със основни промени. В последна сметка целият развой по овакантяване е иницииран от Великобратания, а до в този момент в Европейски Съюз не сме получили съответна концепция какво желаят те и по какъв начин виждат бъдещите взаимоотношения ”, добави Ева Майдел.

Брекзит е съществена тематика в днешното съвещание на Европейския парламент. Евродепутатите ще обсъдят последствията от отхвърлянето на договорката от страна на английския парламент. Европейският парламент има основна роля, тъй като би трябвало да утвърди съглашението сред Англия и Европейски Съюз, в случай че такова бъде гласувано в Лондон до края на март 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР