Българите Димитър Янакиев, Мария Мицова и смесената двойка Мицова/Алекс Влаар

...
Българите Димитър Янакиев, Мария Мицова и смесената двойка Мицова/Алекс Влаар
Коментари Харесай

Янакиев, Мицова и смесената двойка достигнаха до финалите в Солун

Българите Димитър Янакиев, Мария Мицова и смесената двойка Мицова/Алекс Влаар се класираха за финалите на интернационалния шампионат по бадминтон в Солун (Гърция).

Вторият подложен Янакиев победи номер 8 Тобиас Кюнци (Швейцария) с 21:15, 21:19 за 33 минути и в разногласието за първото място по-късно през днешния ден ще играе против третия в схемата Ларс Шаенцлер (Германия).

Водачката в схемата при дамите Мария Мицова надви мъчно над индийката с шведски паспорт Ашвати Пилай, която е трета сложена, с 21:13, 20:22, 21:19 за 52 минути. Във втория гейм Мицова преодоля пасив от 5:11 и направи поврат 17:16, само че в края съперничката й взе две следващи точки и изравни резултата. В третия гейм българката поведе с 20:17 и съумя да затвори мача.

На финала Мицова ще играе против Катрин Нюдолт от Австрия. Номер 1 в схемата на смесени двойки Мария Мицова и Алекс Влаар завоюваха против Дейвид Уолш (Ирландия) и Тони Уудс (Шотландия) с 21:13, 21:9 за 20 минути и на финала излизат против Магдалена Сверчинска и Милош Бочат (Полша).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР