Българинът Светослав Митев спечели Световната купа за най-добра пица в

...
Българинът Светослав Митев спечели Световната купа за най-добра пица в
Коментари Харесай

Българин спечели Световната купа за най-добра пица

Българинът Светослав Митев завоюва Световната купа за най-хубава пица в класическата категория, заяви през днешния ден началник Анатоли Колев, зам.-председател на Българската асоциация на пицарите, представено от Българска телеграфна агенция. Митев е на 23-години и е почетен с високото отличие на Pizza World Cup 2023, чието 21-во издание се състоя в интервала 3-5 октомври в Рим, Италия .

В конкуренцията са взели участие към 180 пицари от целия свят. По думите на началник Колев доста мощно наличие са имали майсторите от Япония, Франция, Испания. Светослав Митев е бил единственият българин и е станал победител с единомислещото решение на 20-членното жури .

Най-добрата пица в света за тази година е по авторска рецепта с български фермерски артикули – еленски бут от района на Елена, крем от козе сирене с трюфел от Велико Търново и органична тученица от Варненския район. Пицата е от първокласно тесто с жив мая, забъркано от италианско премиум брашно. За тестото е употребена вода със сребърни йони, което също се случва за пръв път, разясни началник Колев. Младият български пицар е презентирал творбата си с чаша алено „ Мерло ", притежател на три поредни награди за най-хубаво вино у нас .

Освен международната шампионска купа в Италия, Светослав Митев е притежател и на първа премия от Втория международен пица-шампионат, състоял се в Румъния в края на септември.

Младият мъж работи едвам от една година във варненския пица бар „ Пеперони ". Шеф Колев посочи, че правенето на пица е изкуство и с цел да е добър един младеж в специалността, от него се чака неизменност, доста труд и обич към това, с което се занимава.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР