Българинът срази с 3:0 Алекс де Минор и се класира

...
Българинът срази с 3:0 Алекс де Минор и се класира
Коментари Харесай

Мечтата се превърна в реалност - Григор Димитров победи и ще играе с Федерер

Българинът съкруши с 3:0 Алекс де Минор и се класира за четвъртфиналите



Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра страховит мач и се класира за четвъртфиналите на шампионата от Големия шлем Ю Ес Оупън. Гришо подсети за най-хубавите си дни и съкруши в три сета със 7:5, 6:3, 6:4 австралийския младок Алекс де Минор, който в предходния кръг изненадващо отсрани японеца Кей Нишикори. Така Димитров за пръв път се класира за четвъртфинал на последния за годината шампионат от Шлема в Ню Йорк и това е негов персонален връх. За място на полуфиналите той ще играе с швейцарската легенда Роджър Федерер, който се разправи с белгиеца Давид Гофен след 6:2, 6:2, 6:0.

Григор игра на доста високо равнище против австралиеца и направи може би най-силния си мач в последно време. Той сервираше мощно и решително, форхендът му работеше съвсем безотказно, водеше ловко разиграванията от дъното на корта, движеше се чудесно и се защитаваше съвършено против нападателния австралиец, като го принуждаваше да бърка. Гришо оползотвори първия си брейкпойнт в края на първия сет, с цел да го завоюва със 7:5. След това проби при започване на втората част и задържа задатъка си до края. В третия сет нещата вървяха гейм за гейм до 3:3, когато Гришо материализира третия брейкпойнт в гейма и поведе с 4:3, след което затвори мача, бурно подкрепян от солидна българска агитка. / Traffic news

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР