Българинът не е българин, ако няма в къщи марково шише

...
Българинът не е българин, ако няма в къщи марково шише
Коментари Харесай

Домашни сарми със кайма и късчета месо

Българинът не е българин, в случай че няма в къщи марково шише от уиски цялостно с ракия и кутия от сладолед цялостна със сарми. Да са ви сладки тези сармички със сланинка по остаряла българска рецепта

Необходими Продукти

● свинска кайма - 1 кг
● ориз - 1 кг
● свинско месо - 0.5 кг
● сланина - 1 парче маринована
● лук - една междинна глава
● черен пипер
● червен пипер
● чубрица
● сол -
● доматен сок - 200 мл
● кисело зеле - външните листа на две приблизително огромни зелки
● олио

За заливката


● брашно - 4 суп. лъжици
● олио
● прясно мляко - 200 мл
● вода - 200 мл
● яйца - 2 бр.
● кисело мляко - половин кофичка

Начин на подготвяне

Запържвам в олио ситно нарязания лук и ориза /оризът би трябвало да стане „ стъклен ”/, след което прибавям доматен сок, каймата и подправки на усет, сол съгласно солеността на зелето и греша до момента в който се получи еднородна примес и каймата смени цвета си, след което смъквам от огъня.

Свинското месо и сланината се нарязват на ситни парченца / аз ги нарязвам на линии с дължина към 3 см/. Внимателно се отделят зелевите листа от кочана и според от техния размер и размерът на желаните сарми се разрязват на две или три.

От по този начин приготвените артикули оформям междинни сарми, които класифицирам компактно в бездънен съд /тенджера/, на дъното на който се поставя пласт с дебелина към сантиметър едро нарязано зеле / вътрешната част на употребяваните зелки/.

След запълване на тенджерата прилепям с порцеланова паница, обливам със зелева супа, разредена с вода, и слагам на котлона на спокоен огън за към 2.5 часа.

Заливката:

Запържва се брашното до златисто и се прибавя прясното мляко и бульона, като непрекъснато се бърка до приемане на хомогенна примес. Вари се до приемане на мечтаната плътност след което се застройва с яйцето и киселото мляко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР