Българинът е най-стриктен в плащането на сметките за ток и

...
Българинът е най-стриктен в плащането на сметките за ток и
Коментари Харесай

Българите плащат стриктно само сметките за ток и ипотечните заеми

Българинът е най-стриктен в заплащането на сметките за ток и ипотечните заеми, а погасяването на останалите отговорности постоянно се забавя.

Всяка четвърта компания изпитва опасения, че може да банкрутира поради неизплатени към нея задължения, което води и до загуба на работни места. Това сочи извършеното за 10-а година проучване " Навиците на заплащане в Европа " у нас и още 15 страни, предава „ Дарик ".

У нас 74% от издадените фактури се погасяват в уговорения период, 22% се заплащат със забавяне, а 4% се отписват заради невъзможността да бъдат събрани въобще.

В Германия, известна с финансовата си дисциплинираност, 83% от отговорностите се заплащат в период, а едвам 1% остават непогасени.

Българските компании, дружно с гръцките, румънските и съветските са най-недисциплинирани при заплащането на фактури, обобщава Светла Петрова от EOS България, провела изследването.

Несъбраните вземания от ден на ден натежават на компаниите. За да лимитират резултата от недостига на средства, 27% от фирмите понижават вложенията, близо четвърт от интервюираните компании редуцират чиновници, а 22% от предприятията усилват цените на създаваните от тях артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР