Българин, заподозрян, че е проникнал в банковата сметка на един

...
Българин, заподозрян, че е проникнал в банковата сметка на един
Коментари Харесай

На Филипините хванаха българин, хакнал сметка на Бил Гейтс

Българин, обвинен, че е проникнал в банковата сметка на един от най-богатите хора на света Бил Гейтс през 2011 година, е арестуван на филипинското пристанище Замбоанга в сряда следобяд, откакто не е съумял да показа пътни документи. Филипинската брегова защита е идентифицирала обвинения като 33-годишния Константин Симеонов Кавръков, съобщи ABS-CBN, представена от Нова телевизия.

Кавръков желал да се качи на пътнически транспортен съд към южния остров Тави-Тави, когато е арестуван от бреговата защита за разпит. Съобщава се също, че Кавръков е същият човек, който е арестуван през 2011 година за проникването по компютърен път в банковата сметка на създателя на " Майкрософт " Бил Гейтс.

 1955673

Смята се, че арестуваният е лидер на интернационална незаконна група, която се е занимавала с клонирането на дебитни и кредитни карти. Кавръков не е имал в себе си паспорт и пътни документи. Въпреки това управляващите откриват у него подправена филипинска шофьорска брошура с неговите име и фотография.

Арестът на Кавръков е вследствие на засилените антитерористични ограничения за сигурност, наложени в пристанищната част на град Замбоанга, откакто президентът на Филипините Родриго Дутерте наложи в района изключително състояние до края на годината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР