Българин в щата е официално обвинен в с предимно цветнокожо

...
Българин в щата е официално обвинен в с предимно цветнокожо
Коментари Харесай

Обвиниха българин в Мейн за палеж на църква с расови подбуди

Българин в щата е публично упрекнат в с най-вече цветнокожо паство, е бил воден от расова злост, съгласно правосъдните документи.

45-годишният Душко Вълчев, който живее в Хоултън, Мейн, беше упрекнат от федерално гранд жури в четвъртък по четири обвинявания за разваляне на религиозна благосъстоятелност „ заради раса, цвят и етнически характерности “ на хората, свързани с църквата, и едно обвиняване за потребление пожар за осъществяване на федерално закононарушение.

Българинът от Мейн Душко Вълчев пред съда

Властите настояват, че в ранните утринни часове на 28 декември 2020 година той е запалил в презвитерианската черква „Мартин Лутър Кинг младши“ в Спрингфийлд, който е предизвикал огромни вреди. Властите настояват, че преди този момент той е запалил няколко по-малки пожара в църквата.

Следователите, които са ревизирали електронните му устройства са „ разпознали многочислени образци за връзки, които показват расова злост към чернокожите “, съгласно правосъдните документи.



Това не е първото нарушение на Вълчев. Досието му сочи, че през 2015 година е бил упрекнат в отправяне на закани към Кристалина Георгиева. Това той изпрати имейл в който заплаши с ликвидиране еврокомисарката. Съдът в град Холтън тогава го осъди на 6 месеца затвор за писмото до българските управляващи в което Вълчев написа:
„Ще ви прережа гърлата. Ще ви убия като пилци“.


През 2016-та пък българинът с американско поданство още веднъж бил задържан. Този път, тъй като
отвлякъл приятелката си и я държал гола
и без документи в къщата си в Холтън. Дни по-късно е бил задържан, тъй като родителите на приятелката му се обадили на полицията, защото не можели да се свържат с щерка си.

Директорът на полицията тогава показа, че органите на реда са посетили дома на Душко, само че той не им е отворил. Тогава била издадена заповед за обиск и при претърсването на къщата разкрили Вълчев и приятелката му в спалнята, където той я държал срещу волята й.

Станало ясно, че той взел облеклата й, часовника, ключовете и мобилния телефон. По тялото на момичето имало забележими следи от принуждение. След случилото се против българина бяха повдигнати няколко обвинявания – похищение, домашно принуждение, кражба и възпрепятстване на подаване на сигнал за закононарушение. Съдът в Хамилтън дефинира свободата му против паричната гаранция от 25 000 $. Тогава той бе разгласен на брифинг за „обществена опасност“.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР