Българин от Варна се призна за виновен по обвинения, че

...
Българин от Варна се призна за виновен по обвинения, че
Коментари Харесай

Варненец го закъса здраво в САЩ, грозят го до 100 години затвор

Българин от Варна се призна за отговорен по обвинявания, че е употребявал известния хакерски програмен продукт Avalanche за банкови измами и придобиване на информация за банковите сметки на бизнеси в Съединени американски щати, измежду които и две компании в Питсбърг, Пенсилвания. 44-годишният Красимир Николов беше екстрадиран в Съединени американски щати през 2016 година по искане на американските управляващи. 

Първоначално той пледира почтен по обвиняванията за интрига, банкови измами и кражба на персонална информация.

ФБР и партньорските служби в Европа разрушиха интернационалната мрежа за киберпрестъпления Avalanche също през 2016 година, а българинът беше първият арестуван по делото, пише bg-voice.com.

Според обвинителния акт Николов се е сдобивал с банковите сметки на жертвите си, като им изпращал GozNym malware infection – компютърен вирус, който наподобява на фактура. Обикновено той се появявал като атачмънт в имейли, изпратени до притежателите на бизнеси. Веднъж отворен, сходен файл дава достъп до цялата информация на компютъра на притежателя.

Властите споделят, че вирусът е употребен в цяла Америка, а измежду пострадалите са заводът за бутилиране Nort-Lock Inc. и производителят на машинни елементи Carnegie Bolt-Maker, от чиято сметка в PNC Bank Николов се опитал да трансферира 387,500 $ в банкова сметка, записана в България. Друг пострадал бизнес съгласно следствието е Protech Asphalt Maintenance.

Прокуратурата твърди, че Николов е направил няколко опита да трансферира сумата от 243,000 $ от сметката на компанията във First National Bank. Сред другите наранени компании са и компания за произвеждане на голф екипировка и мебелна фабрика в Калифорния.

Според американското законодателство за закононарушение от този вид оптималната присъда е 100 година затвор и санкция от 3,5 млн. $.

Нито една от двете компании обаче не е изгубила парите, тъй като измамата е разкрита, преди прехвърлянията да бъдат приключени. Не е ясно дали прокуратурата в Пенсилвания ще желае оптималната присъда за българина. Николов ще бъде наказан в края на годината.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР