Българин, осъден в Гърция, ще лежи в български затвор за

...
Българин, осъден в Гърция, ще лежи в български затвор за
Коментари Харесай

Българин в затвора за трафик на мигранти

Българин, наказан в Гърция, ще лежи в български затвор за каналджийство. С решение на съда в Монтана нашенецът ще изтърпява наказването си тук.

Според обвиняването мъжът бил арестуван на 22 декември 2018 г.  от гръцката полиция на пристанището в Игуменица. Твърди се, че той превозвал нелегално, укрити в товарен камион „ Мерцедес “ с ремарке, осем иракчани.

Според гръцките управляващи чужденците влезнали в Гърция незаконно през турско-гръцката граница и били натоварени от нашенеца в съучастничество с други незнайни причинители в автомобил в покрайнините на Атина.

Българинът превозил незаконните бежанци в тайник под пода на камиона до пристанище Игуменица, където те трябвало да се качат на ферибот за италианския град Бари.

Гръцките проверяващи настояват, че за всеки от мигрантите българският водач получил по 2000 евро. При превозването им е имало заплаха те да се задушат поради тясното пространство в построения тайник.

Съдът в Керкира дал 20 години затвор на българина. Според българското законодателството сънародникът ни ще лежи единствено 10 години, като се приспадне изтърпяната към този момент от него в Гърция част от присъдата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР