Българин е един от общо 26-те съдии от цял свят,

...
Българин е един от общо 26-те съдии от цял свят,
Коментари Харесай

Български рефер в Токио: Това е моя 10-годишна мечта

Българин е един от общо 26-те съдии от целия свят, които управляват мачовете от олимпийския шампионат по тенис на маса. Цветозар Христов даже имаше достойнството да бъде основен рефер на борбата за бронзовия орден на сингъл при дамите, извоюван от японката Мима Ито. 

“За мен преди всичко е огромна чест да ме изберат да вземам участие на олимпийските игри. Това е моя фантазия от повече от 10 години. Хвърлих много старания, вземам участие в много начинания на Световната федерация и на Българска федерация по тенис на маса. Награда за дългогодишните ми усилия и старания беше мачът за третото място при дамите ”, съобщи Цветозар Христов пред БНР. 

“В събота завърши самостоятелната конкуренция, а неделя сутринта от 10.00 ч. японско време е първият ни мач в надпреварата за тимове. Още не са ясни срещите, които ще съдийстваме. Има вид да получа наряд за нов мач от елиминациите, само че не чакам, тъй като равнището на съдиите е доста високо, те са особено определени от целия свят и всеки има право да бъде на мач за медала. Дай Боже, само че за себе си не чакам ”, добави той. 

Полина Трифонова направи страхотна реклама на спорта си в Токио, откакто реализира първата олимпийска българска победа в тениса на маса от 33 години насам. Родената в Кубрат състезателка стана едвам третият български представител в историята на Игрите след Даниела Гергелчева (Сеул 1988, Барселона 1992) и Мариано Луков (Сеул 1988).

“Участието на Полина сигурно даде нов подтик на спорта. Всички хора приказват, всички хора се вълнуват. Използвам вашия ефир, с цел да я поздравя за успехите, които реализира на олимпийските игри. Гордея се с нейните достижения, доста се веселя. Видях и нея, и треньора й Асен Асенов. Поговорихме си. Чувстваха се добре след положителното показване. Гледаме позитивно на развиването, чакаме още по-големи триумфи. В момента Йоан Величков жъне триумфи на европейското състезание до 15 година тъй че новата генерация се задава. 

От няколко години вършим съществени приходи за популяризирането на спорта. Организирахме един голям шампионат в Панагюрище сред 2015 и 2019 година. Имахме пет издание, след това шампионатът спря поради пандемията и в този момент сме създали първи стъпки за организирането на сходен шампионат и през 2021 година. Правим всичко допустимо ”, сподели още Цветозар Христов, който е ръководител на Съдийската комисия към БФТМ и шеф на огромния интернационален шампионат „ Асарел България Оупън “ в Панагюрище.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР