Българи се завърнаха от Египет с чартърен полет на European

...
Българи се завърнаха от Египет с чартърен полет на European
Коментари Харесай

Български туристи се завърнаха от Египет: Всичко е спокойно


Българи се завърнаха от Египет с под наем полет на European Air Charter, който е проведен от туроператора „ Абакс “. Според тях обстановката в курортите Хургада, Шарм ел-Шейх и в столицата Кайро е естествена и е умерено за туристите. Екип на TravelNews посрещна групата на летище София и ги разпита за ситуацията в арабската страна, защото у нас от няколко дни има нервност измежду пътуващите до края на октомври и през ноември. Видеото може да видите .

„ Няма никакви проблеми в Египет. Навсякъде има защита, която се движи с всяка група. Хората се усещат много сигурни “, съобщи пред TravelNews Ангел. Маргарита добави, че са били на всички места, като са минали 2500 км из цялостен Египет за една седмица. Нещата, които се пишат в България, не са правилни, а нервността е непотребна. Много се лъже в България, добави тя.

В Хургада и Кайро всичко е обикновено. Няма никакъв проблем и хората, които занапред ще пътуват, би трябвало да знаят, че е умерено. Пълно е с непознати туристи, изясни Атанас.

Курортът Хургада е доста надалеч от войната в Израел и всичко е умерено. Навсякъде групите се предвижват с защита, акцентира сем. Пешлевски. Те допълниха, че е цялостно с туристи, а самолетите също са цялостни и на кацане, и на политане. Няма отводи на туристи и от Западна Европа. В България има суматоха и нервност, само че в действителност на място няма нищо притеснително. Политиката на Египет е на неутралитет и не позволява палестинци. Няма причина за терзание, подчертаха от фамилията.

„ Положението е умерено и всичко е обикновено. Пълно е с туристи в хотелите и всеки върви на екскурзии из страната. Времето е топло и е доста прелестно. Почивката ни беше страхотна “, съобщи Димитър.

Български екскурзоводи, които се намират и в египетския курорт Шарм ел- Шейх, също оповестиха, че ситуацията на място е умерено, хотелите са цялостни и има туристи от целия свят. В Шарм ел-Шейх ситуацията е обикновено. Хотелите и плажовете са цялостни с германци, италианци, англичани, поляци, руснаци, румънци и други туристи, разгласи пред TravelNews Тоника Колева, екскурзовод на място към туроператора „ Абакс “. Според нея полетите си не престават и по информация на локалното летище няма отменяне на такива от Европа. Колева изясни, че екскурзиите в Червено море се организират, както и тези до Луксор и Кайро. Дори и до Петра в Йордания, където също няма проблеми. Единствено е свален от стратегиите Йерусалим поради войната. Всичко е умерено и обикновено, като сигурността в Египет постоянно е била на високо равнище и групите са придружавани от военни ескорти, добави Колева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР