Българчетата, отнети от американските си осиновители заради данни за домашно

...
Българчетата, отнети от американските си осиновители заради данни за домашно
Коментари Харесай

МП: САЩ отговарят за закрилата на отнетите осиновени българчета

Българчетата, отнети от американските си осиновители поради данни за домашно принуждение, са жители на Съединени американски щати и нашата страна не предявява искания към тях. Това акцентира шефът на Дирекция „ Международна правна протекция на детето и интернационалните осиновявания” в правосъдното министерство Милена Първанова.

Процедурата по осиновяването е почнала през май 2011 година и е приключила за към шест месеца. Движила се е по специфичен ред, защото едната от двете близначки, които тогава са били на седем години, била с умствена назадничавост. До момента на осиновяването децата били отглеждани в профилирани институции у нас.

Заради следствие на домакински тормоз в ареста са осиновителите – 56-годишният Марк Макгрегър и брачната половинка му Мелиса. Сигнал за децата подават съседи, откакто забелязали едното момиче да се разхожда единствено и босо с окървавени крайници. Освен това детето е било във очевидно неприятно положение.

Първанова акцентира, че по време на наложителния двугодишен интервал по процедурата на осиновяване, България е получила всички отчети от обществения служащ, който е следил двете девойки. Сигнали за промени в връзките в фамилията не са получавани.
Американските управляващи поеха закрилата на българчета, избавени от домашно принуждение Арестувани са осиновителите - 56-годишен мъж и брачната половинка му
Външното министерство на страната ни е изпратило писмо до консула на Съединени американски щати в България, с цел да обясни какви ограничения са подхванати по случая. Според Милена Първанова това е единственото, което може да направи българската страна, защото мониторинговият период от 2 години към този момент е изминал и отговорността за отбраната на децата е напълно в ръцете на Америка.

От българското консулство в Чикаго досега са открили, че децата са настанени на безвредно място, нямат пострадвания и са под опеката на американските управляващи.

Като цяло интернационалните осиновявания у нас понижават, предходната година са били едвам 290 на фона на 2014 година, когато са били 450, стана ясно от днешния брифинг в правосъдното министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР