Балетният спектакъл Госпожиците от Авиньон на Националната опера и балет

...
Балетният спектакъл Госпожиците от Авиньон на Националната опера и балет
Коментари Харесай

Балетният спектакъл Госпожиците от Авиньон вдъхновен от Пикасо

Балетният театър " Госпожиците от Авиньон " на Националната опера и балет на Северна Македония гостува гостува на 8 юли на Софийския фестивал на музикалния спектакъл, оповестяват от Музикалния спектакъл. Режисьор и хореограф е Олга Панго. Тя е примабалерина и шеф на Балета на Националната опера и балет в Скопие.

" Госпожиците от Авиньон " е зрелище, въодушевено от едноименната картина на Пикасо, отдадена на неговите вдъхновения. Въпреки че е определян като съвременен, спектакълът носи главните детайли на класическия балет. Той е атрактивно и космополитно пътешестване, което държи вниманието на публиката от първата до последната сцена, описват от екипа.



По думите им чувството за космополитност се укрепва и от авторската музика на Калиопи Букле, в която са употребявани принадлежности и музикални претекстове от целия свят. Авторът на либретото е Сашо Димоски, художник на костюмите - Раде Василев, мултимедия и дизайн - Емил Петров, художествено осветяване - Милчо Александров.

В деня на спектакъла, на огромната сцена в Музикалния спектакъл Олга Панго ще води семинар за навлизането на актуалните детайли в класическият балет. Семинарът е с вход свободен.



На 9 юли, на фестивалната сцена в парка на Военната академия гостува концертът " Картини от Пиацола “. Музикантите от Държавната опера в Пловдив показват света на тангото с музиката на Астор Пиацола. Участват солистите Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян - вокал. Водещ на концерта е Лили Бързева.

В неделя, 10 юли, в афиша на фестивале мюзикълът " Брилянтин " на Театрално-музикален и продуцентски център - Варна. Мюзикълът, основан преди 50 години от Джим Джейкъбс, Уорън Кейси и Робърт Стигууд, е въодушевен от субкултурата на грийзърите, която става знак на свободното мислене.



Участват Велин Михайлов (Дани) и Лилия Илиева (Санди). Режисьор е Сребрина Соколова, диригент - Страцимир Павлов, сценограф - Иван Токаджиев, художник на костюмите - Ася Стоименова, хореограф - Надя Димокова, вземат участие солисти, балет и оркестър на Държавна опера Варна.



Софийският фестивал на музикалния спектакъл ще бъде закрит на 17 юли с театрализирано концертно осъществяване на " Цигулар на покрива ". Ден преди този момент е " Царицата на чардаша ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР