Балетът може да е саркастичен, комичен, но и сатиричен“ -

...
Балетът може да е саркастичен, комичен, но и сатиричен“ -
Коментари Харесай

Балетът може да е саркастичен, комичен, но и сатиричен. The Bingo Project го доказва

„ Балетът може да е подигравателен, смешен, само че и язвителен “ - твърди китаристът от Bingo Symphony Orchestra Георги Маринов за спектакъла The Bingo Project. Невижданото до в този момент зрелище изненадва публиката със комбинация от изкуства и страсти. Вихрушка от музикални и танцови стилове отнася сцената и изправя феновете на крайници всякога. Чрез осъвременяване на класиката, танцовото шоу разкрива хумористичния прочит на съществени тематики, които ангажират обществото сега.

Действието се развива в несигурно бъдеще, в антиутопична реалност, диктувана от бюрокрацията и корупцията и потърпевша от световното стопляне. Героите се намират в Швейцария, която се е трансформирала в островна страна и оцеляването им зависи от спечелването на планове, които биват финансирани от бюрократичните кръгове.

Действието се завихря към плана, който слага героите в комични и непредвидени обстановки, като женитба, заравяне и телевизионно предаване, одухотворени от многонаграждавания балет „ Арабеск “. Сюжетът се диктува от Чиновника, в чиято кожа влиза артистът Ники Станоев. Представлението се разиграва на фона на дребния, само че мощен оркестър Bingo Symphony Orchestra, който е особено образуван за представлението и показва тълкования на класики от Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски и прочие, латино и брейк през призмата на джаза и рока.

Музиката дава отговор на условията на обстановката във всеки един миг. Лебедово езеро и Лешникотрошачката минават в латино ритми и брейк танци от Electric Force Crew. Хореографията на спектакъла е взаимоотношение сред музика, актьорско майсторство и съвременни танцови техники, които впечатляват със своята образна последователност.

Историята даже разсънва Дявола от балета на Стравински и го предизвика да се включи в действителното деяние. Той се явява притежател на стремежа, на желанието на хората да разрушат статуквото. Без да издаваме доста, единствено ще споменем, че най-после Дяволът бива освободен. Танцовото шоу предлага съвременен и занимателен прочит на постоянно изменящите се бюрократични проблеми посредством микса от изкуства и подредения безпорядък на сцената. Героите съумяват да основат моден и хуманистичен облик и да потвърдят, че макар събитията, хората си остават хора и музиката и любовта дават смисъл на живота.
Спектакълът потегля на турне през лятото.

Можете да го гледате на 3 август във Варна, на 4 август в Добрич, на 5 август в Русе и на 6 август във Велико Търново .

Побързайте да закупите своите билети от всяка каса на EasyPay или онлайн на epaygo.bg, а ние обещаваме, че ще бъдете сюрпризирани, шокирани, впечатлени и ще напуснете залата с усмивка до ушите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР