Балчик. Визитната картичка на Университетската ботаническа градина край Балчик -

...
Балчик. Визитната картичка на Университетската ботаническа градина край Балчик -
Коментари Харесай

Добрич: Визитната картичка на Университетската ботаническа градина край Балчик - едроразмерните кактуси и сукуленти, и това лято радват посетителите на Архитектурно-парковия комплекс „Двореца“

Балчик. Визитната картичка на Университетската ботаническа градина край Балчик - едроразмерните кактуси и сукуленти, и това лято радват посетителите на Архитектурно-парковия комплекс „ Двореца “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Екзотичните растения се намират в алеята зад кипарисите в „ Божествената градина ” и градина „ Разсадника ”. Колекцията е втората по величина в Европа навън след тази в Княжество Монако. В нея са показани едни от най-старите екземпляри бодливи растения, някои от които са на възраст над 60 години.
Още напролет едроразмерните растения бяха изнесени навън. Някои от екземплярите тежат над 300 кг. Колекцията от внушителните представители на рода Опунция, както и от разнообразието на семейство столетникови. са аранжирани на повърхност от над 700 кв. м. Над 40 типа, показани от над 600 екземпляра, радват туристите. Над 55 000 цветя и декоративно-листни растения от 70 типа основават лятната атмосфера в Ботаническата градина край Балчик.
Нов тип е ангелонията, с генезис Южна Америка. В момента растението е в разцвет. Розариумът също е едно от привлекателните места за разходка.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР