Балът е един от най-вълнуващите мигове в живота на младите

...
Балът е един от най-вълнуващите мигове в живота на младите
Коментари Харесай

НАПГ и А1 отбелязаха завършването на средно образование на деца от приемни семейства с „Вечер на успелите“

Балът е един от най-вълнуващите мигове в живота на младежите, само че за децата, израснали в приемни фамилии, моментът е още по-специален. Благодарение на грижата и любовта на приемните си родители и своята воля и непримиримост те са постигнали това, което при започване на детството им е изглеждало непостижимо. Тази година за пети път А1 и Национална асоциация за приемна грижа (НАПГ) проведоха паметен празник в чест на осем от тях.

„ Вечерта на съумелите “ честваха осем зрелостници от Провадия, Велико Търново, Свищов, Плевен, Трявна, Кюстендил, Разград и Белене. Те означиха сполучливото довеждане докрай на междинното си обучение дружно със своите приемни родители, другари и съидейници на самодейността. Абитуриентският бал за младежите от приемни фамилии е част от дълготрайното партньорство сред А1 и Национална асоциация за приемна грижа. От 2011 година насам А1 поддържа организацията в тяхната задача да обезпечават на повече деца в България опция да порастват в удобна фамилна среда. Инвестираните в идеята средства от страна на А1 надвишават половин милион лв. в последните 10 години.

Подкрепата за самодейностите на НАПГ включва лагери за деца и младежи, просветителни материали за първия образователен ден, както и кариерно консултиране за младежи. Близо 100 000 лв. е вложила А1 и в поддръжка на стопански уязвими фамилии за попречване на раздялата сред биологичните родители и децата им посредством самодейността „ Родители+ “, проведена от НАПГ.

Сред присъстващите на празненството беше Калина Константинова, заместител министър-председател по дейно ръководство и консултант на министъра на образованието, Манол Манолов.

Председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев, който също е приемен родител, насочи поздравления към младежите за тяхното сполучливо довеждане докрай и изрече специфична признателност за поддръжката на А1. „ Чудесата, които реализираме, с цел да съхраним детството в България, се дължат на първо място на упоритостта на децата, огромните сърца на приемните родители, и не на последно място на поддръжката от обществено виновни компании като А1 “, разяснява той по време на празненството.

Младежите получиха и дарове от A1 България. Нина Неделчева-Георгиева от дирекция „ Корпоративни връзки “ приветства зрелостниците и техните фамилии за смелостта, волята и постигнатото досега.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР