Балансът в системата не е в това да се търси

...
Балансът в системата не е в това да се търси
Коментари Харесай

Всички трябва да плащат здравни осигуровки, не само работещите!

Балансът в системата не е в това да се търси пропорция сред здравето и парите. Приоритет би трябвало да бъде пациентът. След като лекарите си свършат работата, може да се калкулира какъв брой коства това на лечебните заведения, сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева.

Смъртта на дамата с аортната клапа, която е нямала пари да заплати за нея, е частен случай, само че той се случва към този момент постоянно в страната. Поне половината от пациентите би трябвало да доплатят своето лекуване. Тази система с една здравна каса, не може да продължи по същия метод, безапелационна е тя.

По света към този момент не се приказва за пари, а за качество на здравето. Всичко това се реализира, когато качествено лекарите си свършат работата. Аз бих сложила въпроса от другата страна и той се състои в това, че от ден на ден ние, работещите хора, поемаме тежестта на обществено слабите и тези, които не могат да заплащат здравните си осигуровки. Ако моделът е взаимен - би трябвало всички да си заплащаме. Сериозната група са тези, които страната ги обезпечава на доста ниски пари. Когато една страна вижда, че изнемогва, би трябвало да намерения за нов модел на финансиране, безапелационна беше тя.

Освен НЗОК би трябвало да има и други фондове, които да покриват нашето опазване на здравето. Аз съвсем не познавам човек, който да не си е доплащал за болнична помощ. Непрекъснато се усеща пресиране на държаните лечебни заведения, в които минават 2/3 от пациентите, съобщи още Анреева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР