Баланс - така живеем хармонично. Специалистите по диетично хранене постоянно

...
Баланс - така живеем хармонично. Специалистите по диетично хранене постоянно
Коментари Харесай

Пийте редовно вода, но не прекалявайте! Признаци, че прекаляваме с напитките 90%

Баланс - по този начин живеем хармонично. Специалистите по диетично хранене непрекъснато молят, че пиенето на вода е от значително значение за вярното действие на организма. И това в действителност е по този начин, само че е значимо да не се прекалява.
Прекомерният банкет на течности, обаче, е не по-малко рисков и даже може да докара до гибел. Ето няколко признака, че консумирате прекомерно огромно количество вода.
1. Ръцете, устните или краката ви са очевидно подути
Свръххидратацията, известна също като хипонатриемия, предизвиква понижаване на концентрацията на натрий в кръвта. Резултатът от този електролитен дисбаланс е видим оток на ръцете, краката, устните и торбичките под очите.
2. Главоболие
Клетките на мозъка са изключително податливи на този резултат. Главоболието, което се усилва и понижава на талази може да е симптом, че мозъкът ви изпитва отичане заради преовлажняване.
В някои по-фрапантни случаи „ водната интоксикация “ би могла да докара до безсилие, гърчове, кома и даже гибел.
Ако НИКОГА не излизате от вкъщи без бутилка вода, постоянно я държите в ръцете си и я пълнете незабавно щом се изпразни, явно: пиете прекалено много вода.
3. Гадене и дискомфорт в стомаха
Пиенето на доста течности би могла добави телно да подразни стомаха ви, съгласно Healthline. Чувството за гадене след пиянство на доста вода може да е знак, че прекалявате с количеството.
4. Мускулна уязвимост
Пиенето на прекомерно доста вода може да докара до признаци на уязвимост в мускулите. Ако ви мъчат треперещи или мъчителни крака, които не са породени от физическо натоварване или изпитание, би трябвало да биете паника: водата отмива жизненоважни соли и минерали.
5. Постоянна отмалялост
Ако спите задоволително, само че макар това  умората ви побеждава, огромното количество вода  денем може да аргументи липса на сила, нараснала унесеност поради електролитен дисбаланс в тялото.
6. Бистра урина
Ако пиете задоволително вода, урината ви би трябвало да е с цвят на плява.  Въпреки че мнозина считат, че бистрата урина е знак за положително здраве, урината без пигмент може да значи изцяло противоположно, че е нужно да снижите пиенето на течности. За множеството хора естественото количество вода е 8-10 чаши дневно. Количеството е друго за другия растеж, тежестта и физическата интензивност.
7. Често уриниране
Редовно ли се събуждате измежду нощ, с цел да отидете до тоалетната? Това е гаранция, че пиете прекалено много вода. За да предотвратите нощни разходки до банята, изпийте последната си чаша вода часове преди заспиване, с цел да дадете на бъбреците си задоволително време да се филтрират.
И по този начин, какъв брой вода би трябвало да пиете?
Най-добрият метод да разберете дали тялото ви действително се нуждае от в допълнение количество течност е да " слушате " жаждата си. Телата ни знаят по какъв начин да борят дехидратацията, имаме вградени всички нужни защитни механизми. Подобен механизъм, който имат всички животни, е жаждата. Жаждата е самостоятелен екран на всяко тяло, който ви разрешава да разберете от какво тъкмо се нуждае тялото ви.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР