Багери започнаха да събарят старата сграда на Дом Младост. Както

...
Багери започнаха да събарят старата сграда на Дом Младост. Както
Коментари Харесай

Багери събарят Дом Младост, варненци протестират за пореден път 


Багери започнаха да събарят остарялата постройка на Дом Младост. Както пръв заяви новият притежател на комплекса е варненския предприемач Даниел Славов-Дънката. Припомняме, че Даниел Славов купи от Петя Славова западналия Дом Младост, само че проектите му да построи нов комплекс, бяха атакувани от варненци обединени в съдружие „Да спасим Дом Младост“. От сдружението проведоха няколко митинга, следващият е плануван за на следващия ден от 12 часа. Организаторите на митинга са безапелационни в позицията си:

„Само няколко дни след нашите обективни претенции в отбрана на Дом Младост като социално- здравен балнеоцентър с общ достъп в него се вкара тежка строителна техника и той се унищожава.
Инвеститорът не е пълновръстен притежател на Дом Младост, съгласно преписки на Апелативна Прокуратура той има едвам 63 % съгласно контракт за приватизация. Този контракт към момента не ни се показва.

Местната власт, която претендира да брани публичния интерес, е издала преди няколко месеца позволение за срутване на Дом Младост. Същата администрация единствено няколко месеца откакто стартира стопанисването на минералните води там, позволява прекратява заплащането на общинската концесия към страната и позволява унищожаването на тръбпроводната система, снабдяваща сондажа с Дом Младост и позволява свалянето на подкачващи помпи към чешмата и цялостното зареждане с неповторимата термална – вода, една изключителна държавна благосъстоятелност.

Как през днешния ден макар всички законови условия, тъжби и други да се избави Дом Младост, постройката е оградена и се събаря, до момента в който има правосъдно произвеждане, оспорва се собствеността, а концесията на минералните води не е прекъсната.

Защо слагането на друга чешма за минерална вода отвън Дом Младост не е решение на въпроса с чешмата на Капитан Петко Войвода? Заменката на настоящето пространство при чешмата не е опция, несъвместимо е с превоза, човекопотока и пътната сигурност поради предпоставки от ПТП. Как може по най- бърз и сполучлив метод да се избави Дом Младост и социално- здравния балнео център да се възстанови“

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР