Багер влезе рано тази сутрин в пространството зад т. нар.

...
Багер влезе рано тази сутрин в пространството зад т. нар.
Коментари Харесай

Напрежение: Техника влезе в спорен терен в Пловдив, граждани искат да остане зелена площ

Багер влезе рано тази заран в пространството зад така наречен Юбилеен блок в Пловдив. Теренът, очакван за огромен жилищен комплекс, нажежи пристрастеностите до алено през миналата седмица, откакто живеещи в региона изрично се оповестиха срещу застрояването му.
Рано тази заран екскаватор е влезнал в имота в регион " Южен ". Това е изкарало на митинг десетки живущи, които не са съгласни с това тук да бъде издигната голяма кооперация. Демонстрацията не е била планувана, прецизираха хора от квартала. Те са излезли на открито непринудено, откакто са били разбудени от навлизащата в обекта техника. По-късно стана ясно, че по време на спонтанния митинг на 80-годишен мъж му е прилошало, поради което е откаран с кола за спешна помощ и по-късно е умрял.
Спорният терен е частен. На него вложителят планува създаване на жилищна кооперация с три корпуса, в която ще има 148 жилището и над 160 паркоместа. Планирано е още облагородяване на зоната и създаване на детска площадка. Проектът обаче среща голямото неодобрение от страна на живеещите в региона. Според тях по този начин ще се отнеме една от дребното останали зелени площи в " Южен " и новата сграда ще бъде безусловно долепена до терасите им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР