Бъдни вечер е един от най-светлите християнски празници. На този

...
Бъдни вечер е един от най-светлите християнски празници. На този
Коментари Харесай

4 неща, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сготвим за Бъдни вечер

Бъдни вечер е един от най-светлите християнски празници. На този ден трапезата е богато отрупана с постни ястия. Това е последният ден, в който не се употребяват артикули от скотски генезис.

Има обаче 4 ястия, които наложително би трябвало да сготвим на утрешния ден.
Кои са 4 – те ястия, които да приготвим на Бъдни вечер? 20 истински пожелания за Бъдни вечер
Бъдни вечер, 24 декември, е един от най-важните фамилни празници, както и денят преди раждането на Исус Христос. И защото традиционн...
Прочети повече
Питката с паричка е наложителна, когато става въпрос за Бъдни вечер. Независимо какъв брой ястия са поднесени на трапезата – 7,9, 12 или повече, то питката би трябвало да е част от тях. За изработката на домашния самун се съблюдават избрани обичаи и традиции – доста е значимо да е омесен от домакинята, рано заран и в него да има паричка за шанс.

Постни сарми или постни чушки – това е второто ядене, което би трябвало да участва на празничната софра. Дали ще са сърми или чушки, няма изключително значение. По-важното е да се съобразите с вкусовите желания на фамилията си.

Чушките могат да се изпълнят с булгур, ориз или фасул – още веднъж е въпрос на избор. Вариантите, измежду които може да избирате, са задоволително доста, с цел да не се чувствате лимитирани по време на готвене.
Ето по този начин се вършат съвършените постни сармички!
Без сармичките, празничната софра в никакъв случай няма да наподобява приключена. Това е обичайно ядене, когато става въпрос за Бъдни вечер или...
Прочети повече
Ошав – наложително е да участва на трапезата. Освен, че е апетитен и прилича доста компот, ошавът е напитката, с която да утоляваме жаждата си по време на празничната вечеря, защото се счита, че на Бъдни вечер не трябва да се употребява вода.

Тиквеник или сладка баница – това е десертната част от менюто. Може да приготвите тиквеник, саралия, сладка баница или други постни сладки, с които цялото семейство да се почерпите.

Задължително пригответе тези ястия и ги поднесете на празничната софра. Не забравяйте и домашното алено вино, с което да вдигнете наздравица!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР