Бъдете внимателни какво четете в интернет пространството - фалшиви новини,

...
Бъдете внимателни какво четете в интернет пространството - фалшиви новини,
Коментари Харесай

Сайт имитира този на БНТ и публикува измислено интервю с пулмолога д-р София Ангелова

Бъдете деликатни какво четете в интернет пространството - подправени вести, които безусловно са рискови за здравето ви - в подобен сюжет попадна и предаването на Българска национална телевизия с измислено изявление на пулмолога доктор София Ангелова.

Пулмологът доктор София Ангелова е един от най-уважаваните лекари. Винаги интервютата ѝ са доста гледани и точно поради престижа ѝ очевидно беше забъркана и в безусловно подправена информация.

Сайт, който имитира този на Българска национална телевизия, стопкадри от утринния блок на Българска национална телевизия и фотография на доктор Ангелова и едно измислено изявление.

Подобни неща не би трябвало да получават публичност. Българска национална телевизия е подала сигнал в способените институции, надяваме се, че уеб сайтът към този момент е свален.

" Останах сюрпризирана, когато получих информация от мои пациенти, че в обществените мрежи върви мое изявление с реклама на артикул, медикамент, който аз не познавам, всичко това не дава отговор на на истината ", съобщи в " Денят стартира " пулмологът доктор София Ангелова.

Тя прикани да не се купуват лекарства от уеб сайтове и интернет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР