„Бъдете достойни, уважаеми народни представители от СДСМ и не се

...
„Бъдете достойни, уважаеми народни представители от СДСМ и не се
Коментари Харесай

Македонската опозиция: Отхвърлете предложението и няма да има предсрочни избори

„ Бъдете почтени, уважаеми народни представители от СДСМ и не се поддавайте на натиска на някои управителни фактори от вашата партия. Искам да се знае, че моята цел не е битка за власт, а на първо място отбрана на държавните и национални ползи, посредством отменяне на един нездравословен за Македония развой “, декларира във видео послание към депутатите от ръководещата партия в Република Северна Македония опозиционния водач Християн Мицкоски.

След като късно нощес управителният орган на СДСМ взе решение да поддържа преговорната рамка, препоръчана от Европейски Съюз, през днешния ден Мицкоски приканва депутатите от ръководещата партия да го отхвърлят при гласуването в Народното събрание, а той „ почтено и откровено, ръководейки се извънредно от ползите на народа и бъдещето на Македония “ дава обещание, че няма да желае предварителни избори и ще поддържа „ оцеляването на това държавно управление, с цел да не бъде изнудвана и унижавана Македония “.

„ Депутати от ръководещите партии, поканвам ви да застанете с нас, с народа на Македония от вярната страна на историята. Викайте мощно " Ултиматум - не, благодаря ". Не робувайте на партията си, а бъдете както прилича единствено в услуга на народа! Вие сте на ход! Всички сме едно в тази борба! Ние ви подаваме ръка! “, прибавя Мицкоски.

Вчера стана ясно, че в Народното събрание ще бъде прегледана преговорната рамка препоръчана от Европейски Съюз, а по процедура гласуването става с нормално болшинство, каквото би могло да бъде получено с гласовете на СДСМ, съдружния ѝ сътрудник ДСИ, а и по-малките албански партии също поддържат. Все още не е ясно за по кое време ще бъде планувано съвещанието на Народното събрание, тези дни продължава разискването на актуализацията на бюджета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР