Бъдещият концесионер на летището в София ще трябва да построи

...
Бъдещият концесионер на летището в София ще трябва да построи
Коментари Харесай

Бъдещият концесионер на летището в София ще трябва да построи нов терминал

Бъдещият концесионер на летището в София ще би трябвало да построи трети терминал до десетата година от концесията и да влага общо 600 млн. евро в аеропорта. Това оповестява министърът на превоза Ивайло Московски по време на последното съвещание на Министерския съвет, се вижда от оповестената през днешния ден стенограма.

Годишните концесионни хонорари са в размер не по-малко от 15 милиона лв. без Данък добавена стойност или 10% от общия размер на общите доходи от всички действия за съответната година, които са свързани с използването на обекта на концесия.

Московски твърди, че процедурата напълно повтаря изискванията по предходния търг, анулиран от служебния кабинет " Герджиков ", за организацията на който помагаха Европейската банка за възобновяване и развиване и Световната банка.

При оценяването на участниците най-висока тежест ще има концесионното заплащане 55%. Оценката на техническото предложение с относителна тежест – 45%. Техническото предложение ще съдържа проект за развиване, бизнес проект, проект за финансиране, обща тактика, проекти и прогнози на трафика и финансови разноски.

Минималните условия към участниците са: да оперират най-малко едно интернационално летище с над 10 милиона превозени пасажери годишно; да разполагат с чиста стойност на активите за всяка от последните три години най-малко 200 млн. евро и да имат опит при финансиране най-малко на един план в инфраструктурния бранш, преизпълнен 400 млн. евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР