Бъдещият Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Струмяни – “ е обявен

...
Бъдещият Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Струмяни – “ е обявен
Коментари Харесай

Без камиони през „Струмяни – Берово“. Бъдещият пункт стана обект от национално значение

Бъдещият Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Струмяни – “ е разгласен за обект от национално значение.

Той ще свързва България и Република Северна Македония, Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

„ От 1999 година датира спогодбата за построяването на пункта, тя е по стратегия „ Трансгранично съдействие “. В момента България поставя старания за планиране “, напомни Шишков.

Той посочи, че оповестяването на пункта за обект от национално значение ще улесни процедурите, свързани със Закона за устройство на територията. Оттам и ще помогне да няма закъснение в построяването на този инфраструктурен обект.

Министърът на районното развиване разяснява още, че през пункта „ Струмяни – Берово “ няма да минават товарни транспорти, а само коли с маса до 3,5 тона и леки коли.

„ Той ще има един районен темперамент “, разяснява Шишков.

Министът Шишков добави, че и в двете направления се работи по КПП-то. Основната задача за България с изключение на проектирането на пункта, ще бъде и построяването на път до границата.

Вчера Шишков съобщи, че за Великден ще бъде пуснато придвижването по част от скоростния път Мездра-Ботевград в сектора сред селата Новачене и Скравена. Трасето е към 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене.

„ Напреднали сме извънредно доста и продължаваме да работим интензивно “, сподели министърът и заяви, че секторът е с настрана позволение за градеж и ще бъде въведен в употреба настрана. Той напомни, че първото позволение за градеж е от 2016 година за сектор от един километър, а в останалата си част разрешенията за градеж са главно от края на 2020 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР