Бъдещите съотборници в Астън Мартин Ланс Строл и Фернандо Алонсо

...
Бъдещите съотборници в Астън Мартин Ланс Строл и Фернандо Алонсо
Коментари Харесай

Строл: Оставих достатъчно място на Алонсо

Бъдещите съотборници в Астън Мартин Ланс Строл и Фернандо Алонсо имаха много противен контакт посред в хода на снощната Гран При на Съединени американски щати, който докара до тежък случай за двамата на противоположната права.

При рестарта след първия интервал с кола за сигурност Алонсо нападна своя канадски противник, който обаче потегли да затваря вътрешната траектория малко късно. Така движещият се с много по-висока скорост водач на Алпин нямаше по какъв начин да избегне бъдещия си съотборник и се стигна до контакта с много висока скорост.

След него Строл отпадна на място, до момента в който Алонсо като по-чудо съумя да продължи и да стигне до финала, макар че за момента и четирите му колела бяха във въздуха и той се удари в мантинелата. Инцидентът естествено бе разследван от стюардите, които решиха, че Строл носи съществена виновност за случилото се и го наказаха със загуба на три места на стартовата решетка за Гран При на Мексико Сити тази седмица.
 Строл с 3 места обратно на старта в Мексико Строл с 3 места обратно на старта в Мексико
Самият канадец пък съобщи пред медиите след финала през вчерашния ден, че е бил оставил задоволително място на Алонсо, само че призна, че е почнал своята защитна маневра малко късно.

„ Имам поради, аз несъмнено мръднах късно, само че разликата в скоростта беше доста огромна. Аз се пробвах да преценява малко или доста къде тъкмо зад мен е той. Не е като да съм го блъснал странично в колата. Контактът беше предно със задно крило.

„ Оставих му задоволително място в лявата част на пистата, не е като да съм го затворил до стената или нещо сходно. Той можеше да мръдно по-рано и да отиде по-наляво. Той не трябваше да се приближава толкоз до мен.

„ Имам доста разнообразни ъгли, от които можем да разгледаме случая. Жалко. Беше хубава битка гума в гума, само че за злощастие се докоснахме леко и стана злополуката “, изясни канадецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР