Бъдещи специалисти в областта на възобновяемите енергийни източници и електромобилите

...
Бъдещи специалисти в областта на възобновяемите енергийни източници и електромобилите
Коментари Харесай

Специалисти по ВЕИ и електромобили подготвя Професионалната гимназия в Банско

Бъдещи експерти в региона на възобновимите енергийни източници и електрическите автомобили приготвя Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Банско . Това са и най-търсените от бизнеса фрагменти, а вложението в такова образование определено си коства. В това е уверена директорката на училището Сашка Тодорова.

Най-новото отличие на професионалната гимназия с 55-годишна история - златен орден от националното съревнование по приложна електроника, е поредната горделивост за учителите и възпитаниците на елитното учебно заведение в Банско. 

Класическото образование не пречи на това да се търсят нови провокации, изключително настоящи през днешния ден, показа Тодорова:  

" Първата компетентност е електрически транспортни средства. Ориентирахме се в тази посока, тъй като по пътищата на България се появяват от ден на ден електрически автомобили. Появиха се зарядни станции. Необходими са експерти, които да поддържат тези електрически автомобили и зарядните станции. Втората компетентност е възобновими енергийни източници. Световните трендове са в тази посока и нямаше по какъв начин и ние да не се ориентираме към това и да не стартираме образование на възпитаници в тези специалности ". 

Първите техници на електрически коли и монтажисти на централи за произвеждане на възобновима енергия  ще получат своите дипломи след три години
Репортаж на Кети Тренчева в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР