Бъдещи майки в Разград изпаднаха в паника след като болницата

...
Бъдещи майки в Разград изпаднаха в паника след като болницата
Коментари Харесай

Без лекари в Разград: Връщат родилки

Бъдещи майки в Разград изпаднаха в суматоха откакто болничното заведение в града стартира всеобщо да връща родилки заради липса на лекари. Отказването на приема е почнало от 5 август.

При това състояние бременните сами би трябвало да търсят здравни заведения за раждането, до момента в който болничното заведение намери  лекари. Здравното заведение е оповестило банкет на нужните експерти и не пести средства, с цел да ги притегли.

Две млади дами в отделението по патологична бременност с тръпка чакат рожбите си, само че не знаят къде ще се наложи да раждат.

“Ще бъде доста мъчно, тъй като наоколо други лечебни заведения няма ”, споделя пред NOVA тв. една от бременните пациентки от Исперих.

Д-р Василена Манолова, експерт акушер-гинеколог, е предизвестила своите пациентки, че в Разград не може да бъде осъществено раждане на този стадий. Това е по този начин, тъй като от две седмици в разградската болница няма неонатолог и родилният бранш е затворен.

“Временно е прекратен приемът на родилки, като в незабавни случаи родилките се одобряват на територията на лечебното заведение, експертите ги преглеждат, преценят съответния случай и ги изпращат към прилежащи лечебни заведения ”, изясни Теодор Гарвалов-председател на Съвета на шефовете МБАЛ-Разград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР