Бъдещето - тази утопия, която с трепета на малки деца

...
Бъдещето - тази утопия, която с трепета на малки деца
Коментари Харесай

Дни на отминалото бъдеще

Бъдещето - тази химера, която с трепета на дребни деца ни кара да имаме вяра, че ще се събудим в един прелестен нов свят, от хиляди години подтиква въображението ни да основава невероятни вселени. Някои го чакат с вяра животът да стане по-добър, до момента в който други предсказват апокалиптични сюжети. Много постоянно обаче, както видяхме и с пандемията, която сюрреалистично ни връхлетя през 2019 година, бъдещето ни изненадва и чертае собствен личен процес, променяйки епохално човешките ориси.През 2010 година Пенсионноосигурителна компания " Доверие " сътвори самобитен телепорт към хората след 50 години, давайки опция на всеки, който желае, да опише на уеб страницата по какъв начин си показва света след половин век. Предсказанията на " оракулите дилетанти " са записани в книга, която се състои от 640 страници. Тя се съхранява в 500-килограмова капсула от термогранит в Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " и до отварянето й остават още 37 години, в които безспорно ще станем очевидци на всевъзможни събития. За хората от 2060 година тези " предсказания " ще бъдат просто " отминалото бъдеще " и фантазиите на предходното потомство, само че за нас ще са цялостен един живот.Споделянето на някои от най-смелите и екзотични предсказания в плана " 2060 " е подаръкът на ПОК " Доверие " към " Капитал " и неговите читатели по случай 30-ата годишнина на медията с насочен поглед към идващите 30.
От Human

" През 2060 година светът ще бъде обединен - няма да съществуват народи, граници, знамена и национализъм. Светът ще се състои от равнопоставени човешки същества, живеещи в мир, съгласие и естетика. Ще има безвъзмезден достъп до обучение и опазване на здравето. На войната ще се гледа като на безчовечие. "
Реклама
От piton 357

" Най-скъпият запас ще бъде водата и парите към момента ще са най-важното нещо. "

От rosi

" През 2060 година всеки фен ще бъде и артист, няма да има киносалони. Представете си единствено по какъв начин играете един до друг с Брад Пит или Анджелина Джоли. Киното като синтез сред изкуство и технология ще изчезне. Това ще бъде кино, блъснато от трен! "
Реклама
От Burda

" Създаване на първа сигурна геропротекторна система за профилактика и лекуване на старостта. Така както се патентоват растения и животни, варианти микроорганизми, по този начин ще се патентоват и хора с авансово програмирани белези. "

От Любо Ноков

" През 2060 година ще сме минали от интензивно към интелигентно земеделие. Това е неизбежно, тъй като една изцяло измъчена и изтощена почва не може постоянно да ражда. Фермер ще звучи гордо. Много хора ще имат сполучливи дребни фамилни ферми. Това ще са хората, които ще се грижат за прехраната, здравето, водните запаси. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР