Бъдещето на втория отбор на Ред Бул във Формула 1

...
Бъдещето на втория отбор на Ред Бул във Формула 1
Коментари Харесай

Ще продаде ли Ред Бул втория си отбор във Формула 1?

Бъдещето на втория тим на Ред Бул във Формула 1 – Алфа Таури, е под въпрос, защото се счита, че компанията за енергийни питиета обмисля дали да продаде отбора или да го реалокира във Англия. Слуховете за възможната продажба на Алфа Таури се появиха още преди гибелта на съоснователя на Ред Бул Дитрих Матешиц, само че бяха навреме опровергани.

Вчера обаче списание auto motor und sport изнесе информация, че новият топ мениджмънт на Ред Бул обмисля дали да резервира Алфа Таури или да го реалокира на Острова, с цел да може отборът да употребява повече от техническите решения на Ред Бул.

В момента цената на тимовете във Формула 1 е на най-високото си равнището в историята на международния шампионат, като главните аргументи за това растящата известност на спорта и налагането на таван на бюджетите. Заради финансовите ограничавания разноските на отборите спаднаха, а прекосяването към „ франчайз модел ”, при който навлизането на нови тимове във Формула 1 е затруднено, също подвига цената на към този момент съществуващите отбори. Но очевидно в Ред Бул не имат вяра, че в актуалната си форма Алфа Таури носи задоволително на компанията против парите, които гълтам.
 Алфа Таури с най-вече километри на теста в Бахрейн, Макларън с минимум Алфа Таури с най-вече километри на теста в Бахрейн, Макларън с минимум
Ред Бул купи Минарди през 2005 година, с цел да има втори тим във Формула 1 – за младите си водачи, които по-късно да минават в първия отбор на компанията. Ред Бул се трансформира в един от най-успешните тимове в новата история на Формула 1, само че Торо Росо си остана в средата на колоната. През 2020 отборът беше ребрандиран на Алфа Таури, с цел да популяризира стилната марка на компанията.
 Макларън може да договаря с Ред Бул за мотори Макларън може да договаря с Ред Бул за мотори
Въпреки по-ниските разноски и повишението на цената на тимовете във Формула 1, главният проблем на Алфа Таури е представянето на пистата – през предходната година отборът приключи 9-и, т.е предпоследен в класирането. А оперативният модел на Алфа Таури е надалеч от най-ефективните решения – базата на отбора е във Фаенца, Италия, аеродинамичният департамент е в Бичестър, Англия, а също така тимът употребява и аеродинамичният тунел на Ред Бул в Бедфорд. 
 Алфа Таури: Опитът и противоположната връзка на Де Врийс ни разсъниха след Абу Даби Алфа Таури: Опитът и противоположната връзка на Де Врийс ни разсъниха след Абу Даби
И в това време шефовете на Алфа Таури са непрекъснато подложени на критика, че не употребяват пълноценно опциите, които им дават връзките с Ред Бул във връзка с шерването на цели съставни елементи за болидите от Формула 1. Въпреки че, на няколко пъти в последните години стана ясно, че за Алфа Таури е по-евтино да си създаде обособени съставни елементи или детайли във Фаенца, вместо да ги купува от Ред Бул по цените, избрани от разпоредбите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР