Бъдещето на Васил Божков в България е ясно – в

...
Бъдещето на Васил Божков в България е ясно – в
Коментари Харесай

Симеонов: Хазартната пандемия е опасна колкото коронавируса

 Бъдещето на Васил Божков в България е ясно – в пандиза. Това съобщи пред Българска национална телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов. " Той нападна всичко наред, единствено и единствено да има смяна на политическото ръководство сега и той да се завърне на бял кон. Това няма по какъв начин да стане, най-малкото Европейски Съюз няма да го разреши ", отсече той. Божков сега има артистични занимания, с които отклонява вниманието на обществеността, само че досега не е завел дело, заяви Валери Симеонов.

Според него, държанието на хазартния необут е нелогично.  Целта на измененията в Закона за хазарта е да се ограничи хазартната взаимозависимост, тъй като това е пандемия, не по-малко рискова от ковид. Това сподели още Валери Симеонов в " Дебатите във връзка Закона за хазарта и измененията в него са инспирирани. Спортните клубове, които се оповестиха против измененията, са проведени да го създадат. Те са стимулирани от по-състоятелните хора в сектора. Нали не се заблуждаваме, че казината отделят съществени пари за спортни клубове? През 2018 година внесохме първия законопроект против империята на Васил Божков. Тогава отново всеобщо спортни клубове се оповестиха против измененията, само че виждаме, че търкането на билетчета остана в предишното.

Това са едни реакции, които са инспирирани и проведени. За тях не се крият ощетяването на ползите на българския спорт, още по-малко на учебния спорт. Тези компании, които са спонсори на спортни клубове и футболните клубове, си заплащат налозите. Не мисля, че
казината имат някакво присъединяване. Ако настояват, че имат, значи лъжат “, уточни Симеонов

. " С съдружните сътрудници от ГЕРБ работим по въпроса и излагаме много рационални причини за какво не би трябвало да работят толкоз доста
казина и игрални зали в страната. Ограничаваме ги единствено в 5-звездните хотели и курортите, както и по ГКПП-тата. Разчитаме на нашия разговор с ГЕРБ. На първата комисия - по младежта и спорта, имаше двама " за " и 15 " въздържали се ".

На комисията по бюджет и финанси бяха 5 " за " и 13 " въздържали се ", значи има някакво развиване. Надявам се тази седмица да гласуваме предлагането на първо четене. Ще опитваме да убеждаваме освен ГЕРБ, само че и целия парламент, че това е отговорно решение, което би трябвало да бъде подкрепено “, уточни той.

" Предлагаме разсрочено затваряне на тези зали, до момента в който им изтекат лицензите. Предложението ни е до 2025 г, когато изтичат лицензите на 2/3 от тези
хазартни гнезда. Ще бъдат изгубени няколко десетки милиона, към 65 млн. лева за 5 години от затварянето им, което е обикновено. Това е към 2-3 млн. на година. И на децата е ясно, че това е една хазартна пандемия, болестна взаимозависимост, която е не по-малко рискова от ковид. За търкането на билетчета никой не вярваше, че може да се спре, само че към този момент никой не търка билетчета и хората привикнаха с това “, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР