Бъдещето на Украйна е в НАТО - това заяви генералният

...
Бъдещето на Украйна е в НАТО - това заяви генералният
Коментари Харесай

Столтенберг: Бъдещето на Украйна е в НАТО

Бъдещето на Украйна е в НАТО - това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при визитата си в Киев - първото му след съветската инвазия преди 14 месеца.
 
 Йенс Столтенберг Йенс Столтенберг Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Нека бъда явен: законното място на Украйна е в евроатлантическото семейство. Мястото на Украйна по право е в НАТО. И с течение на времето нашата поддръжка ще ви помогне да извършите това допустимо ", съобщи Столтенберг на конференция с украинския президент Володимир Зеленски.
 
Столтенберг даде обещание военната поддръжка за Киев да продължи, като съобщи, че до момента съдружниците от НАТО са обучили десетки хиляди украински военнослужещи и са дали 65 милиарда евро единствено за военна помощ.
 
" НАТО е с вас през днешния ден, на следващия ден и ще бъде с вас толкоз дълго, колкото е належащо ", увери генсекът на алианса, преди да предложения Зеленски на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли.
 
 Володимир Зеленски Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Зеленски от своя страна уточни, че форумът във Вилнюс може да стане исторически. " Благодарен съм за поканата да участвам на срещата на върха, само че също по този начин е значимо Украйна да получи съответната покана (за присъединение към НАТО) ", сподели Зеленски. И добави: " Няма нито една справедлива спънка пред политическото решение Украйна да бъде поканена в алианса ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР