Бъдещето на разплащанията в брой отново влиза във фокуса на

...
Бъдещето на разплащанията в брой отново влиза във фокуса на
Коментари Харесай

За или против кеша vol.2 : „Точка на кипене“ се завръща с нов дебат

Бъдещето на разплащанията в брой още веднъж влиза във фокуса на „ Точка на шупване “ – поредицата диспути, проведени от списание „ Мениджър “. Заради огромния интерес от 2021 година тематиката " За или срещу кеша " ще има ново издание – на 27 септември в Литературен клуб „ Перото “ – НДК, с начало 14.00 часа.

Два противникови тима още веднъж ще показват своите причини по тематиката. Те ще имат време по часовник да изложат своите позиции. Ще отговарят на съответни въпроси и ще би трябвало да стимулират публиката, която посредством гласоподаване онлайн ще избере най-убедителния тим. 

В миналогодишното издание на дебата Левон Хампарцумян, ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите и финтех специалистът Стойчо Недев, защитаваха заплащанията в брой. Противниковият тим бе показан от Детелина Момчева, стопански шеф на Settle България и Димитър Продански, член на управителния съвет на Management Financial Group.  

Участниците изложиха разнообразни причини “за ” и “против ” кеша. В огромния бизнес рядко се вършат заплащания в брой. Фактор са и културните другия в обособените страни. От друга страна кешът дава право на избор, счита се за знак на независимост и опция. Плащането в брой обаче е значимо и комфортно за много бизнеси - от кварталните магазинчета, през обущарски работилници, фризьорски салони, до търговията с капиталово злато и обмен бюрата. 

Словесният конфликт бе предшестван от анкета, извършена на уеб страницата Manager.bg. От нея се видя, че преди начало на събитието 59,9% от гласувалите са подкрепяли позицията за кеша. А 40,1% са застанали на страната на тима срещу кеша.  По правилник зрителският избор по време на събитието и постигнатата смяна от първичните данни, дефинира тима победител в дебата. Гласуването онлайн се случва посредством анкета, в уеб страницата Manager.bg и обществените мрежи, като значима за крайния резултат е постигнатата смяна в зрителския избор. В първия спор по тематиката публиката дефинира като победител тима, който показа своите причини в отбрана на тезата „ срещу “ кеша. Словесният двубой приключи с поддръжка от 53,6% срещу кеша,  откакто нашата предварителна анкета сочеше 40,1% в поддръжка на тази позиция. Това е растеж от цели 13,5%. В края на дебата процентите за тима, защитаващ кеша, доближи 46,4% по отношение на 59,9% при първичната анкета.

Дебатът ще се организира на 27 септември в книжовен клуб „ Перото “, НДК, от 14 часа. Форматът дава опция да се присъедините на място след предварителна регистрация или да наблюдавате събитието онлайн във и в уеб страницата. Модератор на дебата ще бъде Илия Вълков, зам.-главен редактор на списание „ Мениджър “.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР