Бъдещето на емблематичния книжен пазар на столичния площад Славейков остава

...
Бъдещето на емблематичния книжен пазар на столичния площад Славейков остава
Коментари Харесай

Книжният пазар на столичния пл. Славейков - ще го има, но неясно кога и как

Бъдещето на емблематичния хартиен пазар на столичния площад " Славейков " остава неразбираемо. Спорният ремонт на ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите й пл. " Гарибалди ", пл. " Славейков " и градинката " Седмочисленици " (Зона №2) към момента не е въведен в употреба от ДНСК.

Това стана ясно след въпрос на общинския консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров до кмета на София Йорданка Фандъкова.

" Обезпокоително е, че повече от година и половина след края на проблематичния ремонт много неща към него още не са ясни и той не е легализиран ", сподели Димитров.

Той не получи съответни отговори и ясни периоди на поставените от него въпроси - по кое време ще бъде възобновен книжния пазар, стартирана ли е процедура за построяването му и дали Зона №2 към този момент има Акт 16 .
 Махат кашоните с книги от площад
Махат кашоните с книги от площад " Славейков "

Фандъкова е безапелационна, че към този момент не се обмисля по-скъпа синя зона в центъра

Според общинския консултант от Българска социалистическа партия възобновяване на книжния пазар е изцяло занемарено и всичко обвързвано с него е в бъдеще несигурно време.

За бъдещето на книжния пазар общинският консултант перифразира имитация от кино лентата " Куче в чекмедже " - " Ще има хартиен пазар на " Славейков ", но различен път ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР