Бъдещето на България буквално е подложено на геноцид – единствената

...
Бъдещето на България буквално е подложено на геноцид – единствената
Коментари Харесай

9 млн. борч: Убиват децата ни – 2 седмици без операции в Националната кардиология, къде е ДАНС?

Бъдещето на България безусловно е подложено на геноцид – единствената болница у нас, в която профилиран екип прави животоспасяващи кардиологични интервенции на деца, от 2 седмици не работи поради липса на консумативи от насъбрани големи отговорности, споделя ядосан доктор.

 

„ Вече две седмици интервенции в детската кардиология на МБАЛ „ Национална кардиологична болница ” няма. Интервенциите, постоянно животоспасяващи, не се правят, тъй като управлението е инкасирало 9 млн. лв. борчове ”, не скри източникът в бяла престилка.

 

Според информацията все още голямата сума е потънала във фиктивни ремонти…

 

МБАЛ „ Национална кардиологична болница ” – най-хубавата профилирана болница за диагностика и лекуване на сърдечно-съдови болести. Така е показано лечебното заведение в София, разположено на ул. Коньовица 65– единственото място у нас, където се оперират деца със сърдечни проблеми. Само дето от 2 седмици не се оперира, защото… няма пари.

 

И тъй като бездействието безусловно убива децата на България, работа на Държавна организация „ Национална сигурност ” (ДАНС) е да влезе в здравното заведение и да откри къде са потънали парите и за какво слагаме в риск живота на българските деца. Което директно касае националната сигурност.

 

Последната публична информация от МБАЛ „ Национална кардиологична болница ” е от края на 2023-а и гласи, че описът с чакащи деца е прекомерно дълъг – най-малко 250.

 

Поради липса на материали, обаче, оперативният екип втора седмица не работи. В болничното заведение даже се приказва за затваряне на отделението. Проблемът е, че експертите от екипа, извършващ оперативната интервенция, няма аналог в България. И лъч вяра – към този момент медиците-виртуози остават у нас, макар многото оферти да стартират процедура в чужбина.

 

„ Мерки за излекуване на болничното заведение, промяната на управлението и цялостен одит на финансовото положение трябваше да бъдат осъществени от през вчерашния ден за през днешния ден, на следващия ден може да е късно ”, приключва осведоменият със обстановката.

 

Проверката ни сподели, че Националната кардиологична болница e еднолично акционерно сдружение със 100 % държавна благосъстоятелност.

Управлява се от Съвет на шефовете, който се назначава от министъра на опазването на здравето.

 

Управление

Изпълнителен директор – Росен Ванев Петков

 

Зам.-директор лечебна дейност – доктор Ивайло Ваклинов

 

Зам.-директор научна дейност – проф. доктор Елина Георгиева Трендафилова-Балтаджиева

 

Зам.-директор административна дейност – Мария Димитрова

 

Главна здравна сестра – Христинка Стоянова

 

Съвет на шефовете

Председател на Съвета на директорите – проф. доктор Валентин Говедарски

 

Заместник-председател на Съвета на директорите – Светла Цветанова Здравкова – Нинова

 

Член на Съвета на директорите – Росен Ванев Петков

 

Това са хората, с които ДАНС би трябвало да се занимае детайлно, с цел да стане ясно по какъв начин са изхарчени 9 милиона лв., а в този момент няма пари за планови кардиологични интервенции на чакащите деца.

Инфо: narod.bg

Тагове: ДАНС борч деца дълг Национална кардиологична болница операция
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР