Бъдещето на автомобилите е свързано с електричеството и това вече

...
Бъдещето на автомобилите е свързано с електричеството и това вече
Коментари Харесай

Защо Hyundai няма да се откаже от бутоните

Бъдещето на колите е обвързвано с електричеството и това към този момент би трябвало да е ясно на всеки. Просто тъй като съвсем всички огромни производители оповестиха проектите си до 2030 година да създават единствено и само електрически автомобили.
 Volkswagen и новата инвестиция за 180 милиарда евро в развиването на електрически коли
Достатъчни ли ще са 180 милиарда, за може Volkswagen да настигне Tesla

Смел ход

Очакваме всеки идващ модел, задвижван от електричество, да става все по-футуристичен, въпреки че и доста от актуалните също наподобяват доста по-модерно и от вътрешната страна, и извън. Колите на Tesla са добър образец, тъй като интериорът им е тотално изчистен от всевъзможни бутони и копчета.

Така да вземем за пример даже отварянето на жабката би трябвало да се случи през централния панел. Това е нещо, което не наподобява, че може да се промени през идните години, само че въпросът е дали останалите компании ще последват този образец.
 Санг Юп Лий

Санг Юп Лий

За всички не знаем, само че най-малко от Hyundai дават явен знак, че това няма да се случи. Пред Cars Guide при представянеот на новите модели Kona ръководителят на Hyundai Design - Санг Юп Лий, споделя, че в тях съзнателно са непокътнати някои физически бутони.

Като тези за климатика и звуковата система да вземем за пример. Лий се аргументира с обстоятелството, че с потреблението на екрана за подобен вид действия заплахата от разпръскване се усилва. Просто тъй като даже най-простата задача изисква осъществяването на голям брой стъпки, което значи, че водачът би трябвало да отмести взор от пътя.
 Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6

Санг Юп Лий, който предишния месец завоюва премията за Човек на годината от World Car Awards, споделя още, че за него е извънредно значимо бутоните, свързани с безопасността да са физически. " Когато шофирате, е мъчно да го контролирате, ето за какво, когато бутонът е физически, е елементарно да го усетите и почувствате. "

Ето за какво за в бъдеще Hyundai ще продължи да употребява физически бутони в колите си. Но това няма да е постоянно, несъмнено. Лий счита, че това ще се промени, когато колите доближат до четвърто равнище на самостоятелност.

Тогава най-вероятно бутоните ще станат сензорни. " Но до тогава, както към този момент споделих, когато става дума за безвредно шофиране, очите ви би трябвало да са ориентирани към пътя, а ръцете на кормилото. "
 Тест драйв, Hyundai Ioniq 5, електрическите автомобили и за какво нищо не би трябвало да е непременно
Hyundai Ioniq 5 - доказателството, че колите на ток могат да са революционни и типичен

И за какво нищо не би трябвало да е на всяка цена

Решението на Hyundai да продължи да се придържа към физическите бутони е значимо и друго спрямо трендовете дизайнът на колите да бъде все по-изчистен и привързан с екрани. Според CarBuzz, някои от новите модели на Peugeot и Citroen да вземем за пример изискват водачът да влезе в подменюто просто с цел да промени температурата в купето. Оказва се, че по този метод производителите на коли понижават разноските, тъй като сложността на осъществяване е по-малка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР