Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще.

...
Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще.
Коментари Харесай

Сандов: Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще

Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще. На една опустошена планета какво значение има какъв брой ще коства млякото или кой къде работи, като няма къде да живеем. Това съобщи министърът на околната среда и водите Борислав Сандов в предаването на „ Тази събота “ по bTV.

„ Планът за резистентност и развиване на България е с доста огромен съставен елемент на зелената част по отношение на нисковъглеродната стопанска система, биоразнобразието, устойчивото земеделие. Това са трите съществени стълба, които са в границите на Зелена България. Имаше обвързване за този План, най-малко 37% да бъде в частта на зеления съставен елемент “, добави той.

По думите на Сандов Европейски Съюз е заложил задоволително механизми за надзор и бистрота на погашение на средствата по Плана, тъй като това са обществени средства и също така може да се наложи да ги връщаме, в случай че не се оправяме.

„ Този План съумя да получи зелена света чак откакто съумя да отключи два процеса – единият от които е върховенството на закона и гаранцията, че България има гаранцията за самоконтрол, което подсигурява контролът и върху харченето на европейски средства “, сподели още Сандов. „ Не имам вяра, че въглищните централи ще продължат да работят освен в България, а където и да било в Европа след 2035 година Това, че ние сме поели политически ангажимент за 2038 година е обособен въпрос – повече за утешение на хората, които се намират в този район. Кой би функционирал в една система, която е на загуба “, добави той.

Според министъра на околната среда и водите механизмът за възобновяване и резистентност от пандемията е направил Зелената договорка още по-важна, войната сега демонстрира, че тя е още по-важна.

„ Тези външни провокации демонстрират, че проектът на Европейски Съюз, обвързван с позеленяването на стопанската система и обществото ни е част от решението “, съобщи Сандов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР