Бъдещето е предопределено: сирийския режим няма да си отиде, пише

...
Бъдещето е предопределено: сирийския режим няма да си отиде, пише
Коментари Харесай

Washington Post: Асад вече никога няма да си отиде

Бъдещето е предопределено: сирийския режим няма да си отиде, написа The Washington Post. Независимо от 7 година революция, гибелта на стотици хиляди сирийци, милиони бежанци, опустошени антични градове в страната и потребление на химическо оръжие, президентът Башар Асад остава на поста си, се споделя в обявата. Той устоял многостранното въстание, написа изданието.

Миналата седмица неговите сили оповестиха, че столицата Дамаск е освободена от терористите и се намира под цялостния надзор на режима. Асад управлява трите огромни града Дамаск, Алепо и Хомс.

Опозицията още се крепи единствено в Идлиб и Даръа.

Обърканият темперамент на войната мазета апетита към промяна на режима в Дамаск. Доналд Тръмп веч не крие своята индиферентност към отстраняването на Асад от власт, предпочитайки да се концентрира в унищожаването на ИД. Ердоган повече се вълнува от растящото въздействие на кюрдското опълчение около границата с Турция.

Достойно за внимание е какво става към Русия. Намесата на Москва във въоръжения спор по съдбоносен метод наклони везните в интерес на Асад. Руските Върховен касационен съд промениха хода на войната в цялата страна. Сега във финалния стадий на сирийския спор Москва очевидно се пробва да укрепи позициите си и да вземе връх над Иран, основния съдружник на Асад в интервенциите.

Ако изказванията на израелската страна подхождат на истината, то е допустимо Москва да реализира триумф в тази тенденция. Например израелски медии оповестиха, че сред Израел и Русия е подписано съглашение, в границите на което проиранските опълченци („ Хизбула” и иракски шиитски отряди) да изоставен противоречивата сирийско-израелска граница, написа The Washington Post.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР