Бъдещата ваксина срещу новия коронавирус трябва се разглежда като световно

...
Бъдещата ваксина срещу новия коронавирус трябва се разглежда като световно
Коментари Харесай

ООН иска достъпна за всички ваксина

Бъдещата ваксина против новия ковид би трябвало се преглежда като " международно публично богатство ", налично за всички, съобщи през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш при откриването на интернационален конгрес на върха за набиране на средства, съобщи Франс прес.

На форума се чака да бъдат отправени предложения за финансиране на покупката и производството на възможна бъдеща ваксина против болестта Covid-19, както и да се обезпечи подпомагане за предлагането й в разрастващите се страни.

За имунизацията против Covid-19 Алиансът цели да събере 2 милиарда $.

Бъдещата ваксина против Covid-19 би трябвало да се преглежда като всеобщо богатство, ваксина за народите, съобщи Гутериш във видеопослание при откриването на срещата, отбелязвайки, че апели в тази посока са отправили голям брой международни водачи.

Той посочи, че рецесията с ковид е прекъснала акциите за имунизация и на 20 милиона деца не са били направени всички нужни ваксини, а всяко пето дете по света въобще не е имунизирано.

Трябва да намерим сигурни способи за продължим имунизирането макар пандемията, а когато към този момент имаме ваксина против Covid-19, да подсигуряваме, че тя е налична за всички, акцентира генералният секретар на Организация на обединените нации.

Правозащитната организация " Оксфам " прикани за вложение на държавни средства в необложени с налози ваксини и лечения, които да са налични за всички страни и да са с цена, равна на себестойността им.

Организацията разкритикува монополизма на фармацевтичната индустрия, който пречи да се обезпечи налична за всички ваксина.

Катар даде обещание да подари на Алианса още 20 милиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР