Бъдещата майка Халима Сисе била много щастлива, когато разбрала, че

...
Бъдещата майка Халима Сисе била много щастлива, когато разбрала, че
Коментари Харесай

Бъдеща мама искала голямо семейство, но едва ли очаквала точно това (видео)

Бъдещата майка Халима Сисе била доста щастлива, когато схванала, че чака бебе. Но природата обича да си прави номера с фантазиите ни.

Жителката на Мали отишла на ултразвук обзор и той посочил, че чака четири девойки и три момчета. 25-годишната тогава Халима се зарадвала, тъй като е желала огромно семейство. По-късно се оказало, че на фотосите не се виждали още две бебета – по този начин майката родила цели девет!

Световният връх

На 4 май 2021 година деветте бебета счупили международния връх на Гинес за най-вече оживели деца, родени при едно раждане.

По време на бременността на Сисе лекарите се тормозили за нейното положение и дали всички бебета ще оцелеят. За страдание, при сходни многолюдни раждания нещастието е чест случай. Тя даже била откарана в болница в Мароко, с цел да се положат специфични грижи за нея. Но децата на Халима били решени да изненадат света.

В болничното заведение в Мароко 

От момента на идването на Сисе  доктор. Юсеф Алауи, шеф на частната клиника „ Казабланка “ в Мароко споделя, че той и неговият екип са съумели да удължат бременността й пет седмици, преди да роди на 30-та седмица.

Общо 10 лекари и 25 парамедици се грижели за пациентката от идването й до раждането – само че раждането на девет бебета било потрес.

Понеже имало риск да развият здравословни проблеми поради преждевременното си раждане, първите месеци от живота си бебетата прекарали в болничното заведение. След това били преместени в апартамент, където получавали денонощни грижи от клиниката.

„ В клиниката Casablanca Ain Borja сме виждали всевъзможни комплицирани медицински обстановки, само че би трябвало да кажа, че раждането на деветзнаци… това е първо за нас “, споделя шеф Алауи пред изданието Today. „ На картинката, която получихме от ултразвука, изглеждаше, че са единствено седем, тъй че можете да си визиите изненадат ни, когато открихме девет от тях по време на раждането “,

Завръщане вкъщи

През декември 2022 майката и деветте й деца най-накрая се завърнаха в родината си Мали.

След кацането бащата Абделкадер Арби благодари на държавното управление на Мали, че е помогнало на фамилията финансово.

Няколко месеца преди този момент, на първия им рожден ден, татко им сподели, че всеки е неповторим по своему.

„ Всички имат разнообразни характери. Някои са тихи, до момента в който други подвигат повече звук и плачат доста. Някои желаят да бъдат вдигнати от самото начало. Всички са доста разнообразни, което е изцяло обикновено. “

Последният случай на петзнаци е регистриран през 1999 година Тогава Зурина Мат Саад от Малайзия роди пет момчета и четири девойки. За страдание нито едно от бебетата не оцеля повече от шест часа.

А върхът беше подложен от майка от Индия на име Мария Фернандес. На 42 години тя роди 11 здрави бебета едновременно и влезе в Книгата на Гинес.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР