Бадемите са едни от най-любимите видове ядки, а черешите –

...
Бадемите са едни от най-любимите видове ядки, а черешите –
Коментари Харесай

Защо бадемите и черешите са най-добри приятели в кулинарията

Бадемите са едни от най-любимите типове ядки, а черешите – пък едни от най-предпочитаните и вкусни плодове. Съчетанието сред двете в действителност се оказва извънредно уместно и в същото време потребно, което стои в основата на редица сполучливи предписания.

Черешите и бадемите образуват една от най-подходящите хранителни комбинации. Това не е по никакъв начин инцидентно, защото двете храни допускат два противоположни усета, които се балансират и основават истински ястия.

Също по този начин бадемите и черешите са извънредно потребни храни, които имат обаче още по-значителни изгоди при своето съчетание в една рецепта. Това е по този начин, тъй като хранителният им състав се добавя съвършено, като ги прави идеални за бърза следобедна закуска да вземем за пример.

На първо място, те съчетават своите вкусови качества, които са сладко и солено. По този метод комбинацията от двата продукта играе чудесна роля в кулинарията.

Ето за какво бадемите и черешите са като най-хубави другари в кухнята и за какви предписания най-често се комбинират.

Защо да ядете дружно бадеми и череши

 Бадеми и череши

Специалисти по хранене споделят, че консумирането на бадеми и сушени череши на едно хранене оказва помощ за понижаване на риска от разнообразни болести като да вземем за пример сърдечно-съдови проблеми и диабет.

Друго преимущество на тази композиция е съставът на двата продукта. Бадемите съдържат въглехидрати като фибри, захари, нишесте, захароза и други В състава им влизат всевъзможен тип мазнини, аминокиселини, многообразие от витамини стероли и минерали като желязо, калий, калций, магнезий, мед, селен, цинк и натрий.

Черешите също имат потребен състав – въглехидрати; минерали като калий, калций, желязо, цинк, фосфор, магнезий и др.; витамини и аминокиселини.

Хранителният състав на двата продукта доста се добавя при композиция. Бадемите са по-богати на аминокиселини и на минерали от черешите, само че пък плодовете превъзхождат ядките по многообразие от витамини.

Най-често срещаните предписания с композиция сред двата продукта са плодови десерти – кексове, торти с череши, сладкиши с череши, скоунс, черешови пайове и др.

Ето и примерна рецепта, с която да си приготвите страховит сладкиш с незаменимата композиция от бадеми и череши:

 Защо бадемите и черешите са най-хубави другари в кулинарията

Необходими са ви:

- 3 яйца; 1 ч.ч. захар, 100 мл олио, 1 ч.л. сода за самун, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 ч.ч. брашно, 400 г череши, бадеми и пудра захар.

В купа смествате яйцата и яйцата до приемане на пухкава примес. При тънка бликам добавяте поредно олиото и киселото мляко със содата. След това пресявате брашното и го добавяте към сместа. В нея добавяте и плодовете дружно с бадемите. Накрая загрявате фурната на към 160 °C и слагате сместа в тава за печене. След към 30 минути към този момент имате подготвен луксозен десерт, който няма да ви остави безразлични.

Задължителни вижте нашите вдъхновяващи оферти за:

- Брауни с череши и бадеми;

- Клафути с череши и бадеми;

- Сладкиш с череши и бадеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР